Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-01-2017

Aukstajās dienās PAS "Daugavpils siltumtīkli" strādāja normālā režīmā


Neskatoties uz straujo āra gaisa temperatūras pazemināšanos Daugavpilī aizvadītās nedēļas nogalē, kad termometra stabiņš nolaidās gandrīz - 30 grādu atzīmei, pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" strādāja normālā režīmā un bez starpgadījumiem.

Ņemot vērā meteorologu prognozes un gatavojoties straujajam temperatūras kritumam un siltumenerģijas patēriņa kāpumam, uzņēmuma siltumcentrālēs jau savlaicīgi tika iedarbināti un gaidīšanas režīmā darbojās papildus ūdens un tvaika sildāmie katli, tā saucamā "karstā rezerve". Tas tika darīts, lai, iestājoties stipram salam, uzņēmums varētu momentāni palielināt siltumenerģijas ražošanas apjomu, nodrošinot patērētājiem nepieciešamo siltumenerģijas daudzumu.

Lai nodrošinātu kvalitatīvu un drošu siltumapgādi, apkures katli PAS "Daugavpils siltumtīkli" siltumcentrālēs tiek darbināti tādā režīmā, lai pat kāda no tiem bojājuma rezultātā, nepieciešamo slodzi varētu uzņemties citi katli un iedzīvotāji neizjustu diskomfortu .

Tā kā aukstajā laikā siltumnesēja temperatūra un spiediens siltumtrasēs paaugstinās, uzņēmuma speciālisti pastiprinātu vērību pievērsa arī siltumtrasēm, uzmanīgi sekojot tam vai kādā no to posmiem nekrītas spiediens, kas varētu notikt siltumtrašu bojājumu rezultātā.

Aukstajā laikā PAS "Daugavpils siltumtīkli" strādāja ar aptuveni 50% no savas jaudas. Nepieciešamības gadījumā uzņēmums spētu nodrošināt ar siltumenerģiju vēl vienu tādu pašu pilsētu kā Daugavpils.

PAS "Daugavpils siltumtīkli" administrācija




Atpakaļ