Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-01-2017

Daugavpils dzimtsarakstu nodaļa apkopojusi aizgājušā gada rezultātus (VIDEO)


Cik pāri ir stājušies laulībā, cik mazuļi ir laisti pasaulē un cik cilvēki ir aizgājuši no šīs dzīves – visa šī informācija ir Daugavpils pilsētas domes dzimtsarakstu nodaļas pārziņā. Katru gadu nodaļas darbinieki apkopo aizgājušā gada darba rezultātus.

Pašvaldība dara visu, lai situāciju mainītu uz labu: sniedz palīdzību trūcīgajiem, ģimenēm ar bērniem un jaunajām ģimenēm, rūpējas par veciem cilvēkiem, atbalsta uzņēmējus, kas rada jaunas darbavietas. Tomēr atrisināt problēmas, kas ir raksturīgas visai valstij kopumā, izdodas ne vienmēr un ne uzreiz. Taču, pateicoties pilsētas pašvaldības centieniem, ir vērojama pozitīva tendence: bērnu skaits pilsētnieku ģimenēs palielinās.

Piemēram, 2015. gadā otrais bērns piedzima 250 ģimenēs, bet 2016. gadā – 311, trešo mazuli 2015. gadā sagaidīja 60 ģimenes, bet pagājušajā gadā – 91 ģimene. Pieaug arī izbraukuma kāzu skaits (no 38 2015. gadā līdz 44 2016. gadā), bet līdz ar jaunu atpūtas zonu izveidošanu šis skaitlis turpinās pieaugt. Sniedzot maksas pakalpojumus un veicot cita veida darbības, dzimtsarakstu nodaļa papildina pilsētas budžetu, tādējādi ir iespēja pasniegt dāvanas jaunajām ģimenēm un jaundzimušajiem.

Ir pamats uzskatīt, ka arī šogad, piedaloties pašvaldībai, astoto reizi norisināsies jauno ģimeņu vidū populārais konkurss “Gada kāzas 2016”.

 STATISTIKA




Atpakaļ