Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-01-2017

Komisija uzsākusi Ziemassvētku noformējuma konkursa dalībnieku vērtēšanu (VIDEO)


4. janvārī komisija, kuras sastāvā ir  mākslinieki, dizaineri un arhitekti, devās pirmajā izbraukumā, lai novērtētu darbus, kas  iesūtīti tradicionālajam pilsētas Ziemassvētku noformējuma konkursam. Šogad devīze ir „Sirsnīgus Ziemassvētkus!”. Šādu konkursa nosaukumu noteica sirsniņu izmantošana pilsētas Ziemassvētku noformējumā. Komisijas locekļi atzina, ka pilsētnieki arī ir pacentušies. Daudzi ir izrotājuši mājas, logus un balkonus, tomēr saskaņā ar konkursa nolikumu tajā varēja piedalīties izglītības iestādes, komercstruktūras, valsts un pašvaldības institūcijas.

Kopumā konkursam  iesniegti 23 pieteikumi. Visplašāk ir pārstāvētas izglītības iestādes. Parasti mācību iestāžu ēku un teritoriju izrotāšanā piedalās gan bērni, gan pieaugušie. Tiek izmantoti visdažādākie konkursa tematikai atbilstoši materiāli. Daži noformējumā izmanto pasaku sižetus.

Bērnu un jauniešu centrs „Jaunība” noformēja arī iekšpagalmu. Zem eglēm atradās vieta relaksācijas soliņam, bet parasta siltumnīca pārtapa par pasaku namiņu. Fasādes izrotāšanai tika izmantotas vecas  plates, diski un vienreizējās lietošanas trauki.

Komisijas locekļi novērtēja šādu pieeju, jo otrreizēju materiālu izmantošana ir viens no konkursa nosacījumiem.

Komisija turpinās darbu līdz 20. janvārim. Rezultāti tiks paziņoti Daugavpils pilsētas domes sēžu zālē  27. janvārī plkst. 14.00. Tiek aicināti visi konkursa dalībnieki.

 




Atpakaļ