Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-01-2017

Atlaižu karšu braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā izsniegšana norit veiksmīgi


2016.gadā no 21.novembra līdz 28.decembrim Daugavpils pilsētas pašvaldības iestāde "Sociālais dienests" saņēma 4 125 iesniegumus no Daugavpils iedzīvotājiem, kas ir sasnieguši Latvijas Republikas vecuma pensijas vecumu, atlaižu karšu saņemšanai braukšanai pilsētas sabiedriskajā transportā.

Pirmajā atlaižu karšu izsniegšanas dienā, 2.janvārī tās saņēma 1248 pensionāri. Tādējādi, pateicoties pareizai darba organizācijai, Sociālās palīdzības nodaļas darbinieki vienas dienas laikā izsniedza vairāk nekā ceturto daļu no kopējā atlaižu karšu daudzuma. Klienti tika sadalīti pēc alfabēta, pieņemšanu vienlaicīgi veic vairāki sociālie darbinieki.

2.janvārī Sociālais dienests pieņēma arī vairāk nekā 100 jaunu iesniegumu braukšanas atlaižu karšu  saņemšanai.

Turpinās arī atlaižu karšu izsniegšana daudzbērnu ģimeņu locekļiem. 2. janvāri tās saņēma 27 cilvēki.

Atgādinām, ka saskaņā ar Saistošajiem noteikumiem, no 2017.gada 1.janvāra vienam no daudzbērnu ģimenes locekļiem ir tiesības uz bezmaksas braukšanu tramvajos un autobusos, nevis vienā no pilsētas sabiedriskā transportā veidiem.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas pašvaldības iestādes “Sociālais dienests” sabiedrisko attiecību un e-pakalpojumu speciālists Marina Gorkina.




Atpakaļ