Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-12-2016

Daugavpils pašvaldības Sociālais dienests izsniegs Jaungada dāvanas līdz janvāra beigām (VIDEO)


Ziemassvētku un Jaunā gada priekšvakarā Daugavpils pilsētas dome parūpējās par to, lai iepriecinātu visus iedzīvotājus, īpaši tos, kuriem ir nepieciešama uzmanība un palīdzība no pašvaldības puses. Atsevišķām Sociālā dienesta klientu kategorijām – bērniem un pieaugušajiem – ir sagatavotas aptuveni 3 000 dāvanas: saldumi un produktu pakas. Svētkos tiek apsveikti arī pilsētnieki, kuri izmanto aprūpes mājās pakalpojumus. Sociālie darbinieki uzsāka dāvanu paku izsniegšanu 22. decembrī.

Pašlaik tiek izsniegtas dāvanas bērniem līdz 14 gadiem ieskaitot no trūcīgām ģimenēm, bet, sākot no jaunā gada, saskaņā ar izmaiņām Daugavpils domes saistošajos noteikumos dāvanas tiks izsniegtas tā paša vecuma bērniem arī no maznodrošinātām ģimenēm.

Saistošie noteikumi paredz arī dāvanu izsniegšanas termiņa pagarināšanu līdz nākamā gada 31. janvārim. Ir jānorāda, ka aizejošajā gadā pašvaldība pieņēma vairākas izmaiņas Saistošajos noteikumos, kas skar sociālo sfēru. Ir paplašināts to cilvēku loks, kam ir nepieciešams finansiālais un materiālais atbalsts, palielināts pabalstu apmērs, ieviestas papildus kompensācijas, saīsināts trūcīgā un mazturīgā statusa piešķiršanas laiks. Sākot ar 2017. gada 1. janvāri, lielāks skaits Daugavpils pensionāru varēs bez maksas izmantot pilsētas sabiedrisko transportu. Pašlaik Sociālajā dienestā norit aktīvs darbs, lai apkopotu un apstrādātu dokumentus atlaižu karšu izsniegšanai daudzbērnu ģimenēm un personām, kas sasniegušas pensionēšanās vecumu – 63 gadus. Tiem braukšana sabiedriskajā transportā būs bez maksas, savukārt tiem, kas devušies priekšlaicīgajā pensijā, - par puscenu.

Beztermiņa atlaižu karšu izsniegšana pensionāriem sāksies 2017. gada 2. janvārī. Savukārt saņemt Jaungada dāvanas var darba dienās Sociālā dienesta telpās Vienības ielā 8 un Kr. Valdemāra ielā 13.

 




Atpakaļ