Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-12-2016

Tramvaju infrastruktūras modernizācija Daugavpilī turpināsies


2016. gada 23. decembrī  AS ‘’Daugavpils satiksme’’ saņēma projekta pieteikuma ‘’Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpilī’’ apstiprinājumu. Ņemot vērā Centrālās finanšu un līgumu aģentūras lēmumā minēto, AS ‘’Daugavpils satiksme’’ līdz  2017. gada 24. janvārim ir jāveic atsevišķi precizējumi projekta pieteikumā, kas attiecināmi uz plānoto būvdarbu izmaksām un plānotajām aktivitātēm, taču viennozīmīgi var apgalvot, ka šāda veida precizējumi projekta pieteikuma izskatīšanas laikā ir  normāla, ierasta prakse.

Lai savlaicīgi uzsāktu projekta realizāciju un nezaudētu 2017. gada būvdarbu sezonu, AS ‘’Daugavpils satiksme’’ jau pirms pieteikuma apstiprināšanas  ir uzsākusi  gan jaunās tramvaju līnijas izbūves, gan rekonstrukcijas posmu izbūves iepirkumu procedūras.

27. decembrī tika saņemti pirmie 7 pretendentu piedāvājumi sliežu ceļu rekonstrukcijas būvdarbiem posmā Vienības iela –Stacijas iela (A daļa) un Parādes iela  - Cietoksnis (B daļa), arī piedāvātās izmaksas ir dažādās  robežās, piemēram, A daļā no 5.6 milj līdz 7.8 milj, savukārt B daļā no 2.8 milj līdz 3.9 milj. eiro.  Tiks uzsākta pretendentu izvērtēšana atbilstoši konkursa kritērijiem.

Jaunās tramvaju līnijas izbūves iepirkuma piedāvājuma iesniegšanas termiņš pašreiz ir noteikts 2017. gada 20. janvāris.

Papildus var minēt, ka ir saņemts pozitīvs IUB lēmums pantogrāfa sistēmas izbūves darbu veikšanai  un AS ‘’Daugavpils satiksme’’ ir atļauts slēgt  būvdarbu līgumu , un tiklīdz tiks noslēgts projekta finansēšanas līgums, būs iespējams  uzsākt pirmos būvdarbus.

Attiecībā uz tramvaju vagonu iegādes līgumu iepirkumu komisija ir pieprasījusi papildus izziņas, ņemot vērā, ka atklātajā konkursā piedalās ārvalstu pretendenti, tad izziņu saņemšanai ir nepieciešams ilgāks laika posms, bet tiklīdz tās tiks saņemts,   pieņems un paziņos  lēmumus.

Jāatzīmē, ka uz doto brīdi nepastāv šķēršļi vai riski iepriekšminētā projekta realizācijai, turklāt visām aktivitātēm ir jābūt realizētām līdz 2020. gadam.

 

AS ‘’Daugavpils satiksme’’ valdes locekle Sabīne Šņepste




Atpakaļ