Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-12-2016

Noslēdzās labdarības akcija “Sniedzot prieka mirkli”


2016.gada 21.decembrī notika Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja rīkotās Ziemassvētku labdarības akcijas “Sniedzot prieka mirkli” noslēguma pasākums. Akcija norisinājās no 2016.gada 19.novembra līdz 18.decembrim.

          Ziemassvētku labdarības akcijas muzejā tiek rīkotas kopš 2010.gada, kad kopīgiem spēkiem tika vāktas grāmatas uguns nelaimē izpostītajai Maļinovas pagasta bibliotēkai. Pēc tam atsaucīgie daugavpilieši ar muzeja starpniecību nodeva dāvanas bērnunama-patversmes “Priedīte” audzēkņiem, bērniem no trūcīgajām ģimenēm, pērn tika ziedota barība un citas noderīgas lietas dzīvnieku patversmes iemītniekiem, bet šogad labdarības akcijas mērķis bija dāvāt prieka mirkli pilsētas invalīdu biedrību radošajiem cilvēkiem, ziedojot materiālus radotājām darbnīcām.

Daugavpilī darbojas vairāk nekā 10 invalīdu biedrību, kas apvieno dažāda vecuma un interešu cilvēkus ar ierobežotām iespējām: tie ir gan pavisam mazi bērniņi un viņu vecāki, gan gados vecāki cilvēki. Viņu vidū ir ļoti daudz radošu un talantīgu cilvēku, kas pastāvīgi dāvā mums prieku, izgatavojot no vienkāršiem materiāliem neparasti skaistus priekšmetus, ko var apskatīt un iegādāties pilsētas svētku, Ziemassvētku un citos gadatirdziņos. Daudziem no viņiem iespēja radoši izpausties un padarīt šo pasauli skaistāku ir dzīves jēga un palīdz izturēt ikdienas pārbaudījumus, pārvarot sāpes un ciešanas.

Kārtējo reizi ar prieku pārliecinājāmies, ka Daugavpilī dzīvo daudz atsaucīgu un līdzcietīgu cilvēku: lielu paldies par aktīvu dalību sakām Valsts ģimnāzijas kolektīvam, kas šogad bija aktīvākie akcijas dalībnieki, 12.pirmsskolas izglītības iestādei, kas sarūpēja divas kastes ar tik ļoti nepieciešamām mantām, krievu liceja mazajiem audzēkņiem, un, protams, pateicamies ikvienam no vairāk nekā 50 ziedotājiem, kas personīgi ieradās uz muzeju ar ziedojumiem. Visi ziedojumi, līdz pašai sīkākajai podziņai, 21.decembrī tika nodoti Sociālajam dienestam un tiks izdalīti pilsētas invalīdu biedrībām.

Akcijas noslēguma pasākums norisinājās Dienas aprūpes centrā personām ar garīga rakstura traucējumiem (Arhitektu ielā 21). Tajā piedalījās centra klienti, Sociālā dienesta darbinieki un muzeja pārstāvji. Sirsnīga Ziemassvētku dāvana visiem klātesošajiem bija S.Broka Daugavpils mūzikas vidusskolas studentu Dimitrija Raņņija (akordeons), Denisa Davidova (akordeons), Daniela Čerpinska (saksofons) un Maksima Levčenoka (saksofons)  muzikālie priekšnesumi.

Pateicamies visiem nevienaldzīgajiem cilvēkiem un lai nākamais gads ir patīkamu pārsteigumu, atsaucīgu līdzcilvēku un laimīgu notikumu pilns!




Atpakaļ