Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-12-2016

Daugavpils cietoksni apmeklēja partneri no Lietuvas un Baltkrievijas (VIDEO)


13. decembrī Daugavpils cietoksnī ieradās valsts iestāžu speciālisti – Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas partneri. Delegācijas sastāvā  pārstāvji no Latvijas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Lietuvas Iekšlietu ministrijas un Reģionālās attīstības ministrijas, Baltkrievijas Ekonomiskās attīstības ministrijas, kā arī no programmas tehniskā sekretariāta. Viesus uzņēma Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis. Vizītes galvenais mērķis bija novērtēt kopīgā darba rezultātus 2007.-2013. gada plānošanas periodā un apspriest tuvākos nākotnes plānus. Puses pauda viedokli, ka sadarbība šajā laikā ir attīstījusies dažādos virzienos un ir ļāvusi īstenot projektus desmitiem miljonu eiro vērtībā.

Pirmās krasta lunetes un kordegardes (sardzes) ēkas restaurācija ir viens no veiksmīgi īstenotajiem projektiem. Vasarā šeit darbojas informācijas punkts, kur tūristi var saņemt informāciju par cietoksni, ievērojamām vietām un cietoksnī notiekošajiem pasākumiem. Savukārt Grodņā tika izremontēts un aprīkots Amatnieku centrs. Kārtējā plānošanas perioda laikā (2014.-2020.gadā) Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas ietvaros Daugavpils cietoksnī ir paredzēts restaurēt 7. bastiona kazemātus, kur tiks izvietoti Rotko centra keramikas fondi. Pašvaldībai ir lieli plāni tālākai cietokšņa attīstībai.

Marka Rotko mākslas centrs cieši sadarbojas ar Lietuvu un Baltkrieviju. Lietuva bija partneris, būvējot mākslinieku rezidences, kolēģi uztur draudzību, notiek delegāciju un izstāžu apmaiņa. Ir noslēgts līgums ar Marka Šagāla muzeju Vitebskā, mākslas centra kolekcijā ir baltkrievu autoru darbi. Kultūras joma ir viens no galvenajiem cietokšņa attīstības aspektiem.

Marka Rotko mākslas centrā viesi iepazinās ar viņa darbiem un aplūkoja centra ekspozīcijas.

 




Atpakaļ