Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

13-12-2016

Pisētā norisinājās Nūjošanas festivāls (VIDEO)


Vairāk nekā 120 cilvēki ieradās uz Latgales nūjošanas festivālu.  Atnākušajiem bija iespēja sacensties visdemokrātiskākajā sporta veidā – nūjošanā. Pasākumu organizēja Daugavpils pilsētas dome un Latvijas Tautas sporta asociācija.

Nūjošana – tas ir labs treniņš, kura laikā tiek nodarbināti gandrīz visi muskuļi. Speciālisti uzskata, ka nūjošana ir par 50 procentiem efektīvāka par parastu pastaigu. Taču tikai ar nosacījumu, ka viss tiek darīts pareizi.

Šoreiz Daugavpilī sapulcējās šī sporta veida cienītāji no visas Latgales. Festivāla dalībnieki stāstīja, ka nodarbošanās ar nūjošanu paplašina viņu iespējas satikties ar citiem cilvēkiem. Piemēram, pensionāres  vispirms tikai vienkārši pastaigājās, bet vēlāk izveidoja jautru, aktīvu komandu.

Kamēr pieredzējuši sportisti devās 5 kilometru distancē, iesācēji treneru uzraudzībā apguva nūjošanas iemaņas. Ar šādu sporta veidu var nodarboties kopā ar visu ģimeni, sākot no maziem bērniem līdz pat vecmāmiņām un vectētiņiem. Turklāt pilsētā ir daudz iespēju šādai aktīvai brīvā laika pavadīšanai.

Nākošgad Latgalē norisināsies Pasaules čempionāts tautas sporta veidos. Tāpēc nūjosim, uzlabosim veselību un gatavosimies jaunām sacensībām!

 




Atpakaļ