Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-11-2016

Polijas tūroperatorus iepazīstināja ar Latgales tūrisma piedāvājumu


23.novembrī Varšavā, Latvijas Republikas vēstniecība  Polijā, sadarbībā ar nacionālo aviokompāniju „AirBaltic” un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociāciju organizēja semināru „Atklāj daudzveidīgo Latviju!”, kas notika vēstniecības telpās.

Semināru ar klātbūtni pagodināja un atklāja Latvijas vēstnieks Polijā Ilgvars Kļava. Savā runā viņš aicināja izbaudīt Latvijas neskarto dabu, cilvēku viesmīlību un izzināt poļu mantojuma pēdas, kuras it īpaši ir saglabājušās Latgales reģionā. Latgali seminārā pārstāvēja viesnīcas "Park Hotel Latgola" vadītāja un Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas valdes locekle Ruta Priede un viesnīcas mārketinga speciāliste Iluta Kriškijāne. Savukārt prezentāciju par Latgali poļu valodā novadīja Brigita Meija, kas ir Daugavpils Universitātes studente un šobrīd atrodas praksē Varšavā. Prezentācijā tika akcentētas Latgales tradīcijas, jaunie tūrisma produkti un īpaši interesanti fakti, kas novada vēsturi un kultūrvēsturisko mantojumu saista ar Poliju. Semināra dalībniekiem bija iespēja noklausīties prezentāciju par Liepāju un Kurzemes reģionu, ko bija sagatavojusi Liepājas tūrisma informācijas centra vadītāja Inta Šoriņa. Par “AirBaltic” jaunumiem stāstīja Sanda Teihmane.  Semināra noslēgumā notika arī sarūpēto dāvanu izloze, kas atnākušos iepriecināja un radīja iemeslu noteikti apmeklēt Latviju un t.sk. Daugavpili.

Viesnīcas "Park Hotel Latgola" vadītāja Ruta Priede atzīmēja, ka “semināru apmeklēja tūrisma aģentūras, kas jau darbojas Latvijas virzienā vai plāno paplašināt savus maršrutus uz Latviju. Īpašs paldies jāsaka Latvijas vēstniecības Polijā Trešajam sekretāram Janam Kevišam - Petuško par ieguldīto darbu un rūpēm, organizējot semināru.”  Jans Kevišs - Petuško  atzina, ka ir gandarījums par kvalitatīvu semināra norisi un aktīvo interesi tūrisma jomā”.

Seminārā piedalījās vairāk nekā 15 Polijas tūrisma biroju pārstāvji un žurnālisti.




Atpakaļ