Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-11-2016

Latvijas Neredzīgo biedrības Daugavpils teritoriālā organizācija piedalījās Latvijas mēroga projektā


13. novembrī tiek atzīmēta Starptautiskā Neredzīgo diena. 2016. gadā Latvijas Neredzīgo biedrība svin 90 gadu jubileju. Par godu šiem notikumiem šogad Latvijā tika realizēts radošs projekts, kurā iesaistījās Daugavpils, Jelgavas, Balvu un Cēsu reģionālās biedrības.

10. novembrī Daugavpils Domes foajē atklāja šī projekta darbu izstādi, ko radījuši cilvēki ar redzes traucējumiem. Projektam dots nosaukums “Tumsai ir krāsas”, un to vislabāk apliecina izstādītie darbi. Izstādes atklāšanā piedalījās darbu autori, mākslinieki, kuru vadībā tapa darbi un arī pārstāvji no Rīgas – projekta autori. Atklājot izstādi, Daugavpils Domes lietu pārvaldniece Olga Jesse pateicās biedrības biedriem par enerģiju, aktivitāti un lieliskajiem darbiem.

Mākslas darbu tapšanā izmantota speciāla apmācību tehnika. Autors sākumā uz audekla ar taustes palīdzību veidoja figūras, kurās iepildīja krāsas. Izstādē ir apskatāmas ne tikai gleznas, bet arī keramika, ko autori veidoja kopā ar mākslinieci Mairitu Folkmani.

Izstāde demonstrē autoru radošās spējas un talantu. Pateicoties Latvijas Neredzīgo biedrības projektiem, 5 daugavpilieši apguva masiera profesiju. Daugavpils teritoriālajā organizācijā, kuru jau 45 gadus vada Marija Ivanova, ir savi dzejnieki, dziedātāji, mūziķi, savukārt pilsētas un novada iedzīvotājiem ar redzes traucējumiem pakalpojumus sniedz arī Latvijas Neredzīgo biedrības Rehabilitācijas centrs un Latvijas Neredzīgo bibliotēka. Izstādes atklāšanā bija sagatavots neliels koncerts.

Izstāde apskatāma Daugavpils Domes 1. stāva foajē līdz 17. novembrim.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ