Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-01-2011

Jaunieši izstrādāja rezolūciju cīņai ar masveida emigrāciju


21. janvārī Daugavpils Domē pulcējās dažāda vecuma cilvēki, bet sapulcēja viņus jauniešu iniciatīvas grupa, kas izveidota Sociālo lietu pārvaldes paspārnē. Jauniešu darbu koordinē Sociālo lietu pārvaldes vadītājas vietniece Svetlana Gavrilova.

Jauniešu mērķis bija uzsākt diskusiju ar saviem vienaudžiem, uzņēmējiem, valsts un pašvaldības iestāžu speciālistiem par to, kā cīnīties pret jauniešu masveidīgu emigrāciju, kā panākt, lai jaunieši paliktu Daugavpilī, lai te mācītos un veidotu ģimenes un karjeru.

Jauniešu sociālā foruma " Mana nākotne- manas pilsētas nākotne" dalībniekus uzrunāja Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs. Viņš izteica pateicību jauniešiem, kuri nestāv malā, bet vēlas aktīvi darboties savas pilsētas labā. Azareviča kungs uzsvēra, ka šis pasākums ir ļoti drosmīgs solis, tas ir labi, ka jaunieši ne tikai paši meklē izeju no esošās situācijas, bet aicina līdzdarboties visu sabiedrību.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja vietniece Žanna Kulakova uzskata, ka jauniešu iniciatīva ir svarīga pilsētai, jo pašvaldībai jāzina, ko domā un kā jūtas viņi savā pilsētā, ko var darīt pašvaldība, kādu atbalstu sniegt valsts līmenī. Tas ir svarīgi tieši tāpēc, ka jaunieši ir mūsu nākotne.

Foruma laikā jauniešu iniciatīvas grupa prezentēja savas programmas dažādās jomās- jauniešu bizness, jauniešu atpūtas iespējas, jaunu ģimeņu nākotne, izglītība un darba iespējas. Pēc tam tika uzklausīti dažādu jomu speciālistu viedokļi. Uzstājās izglītības darbinieki, sabiedrisko organizāciju pārstāvji, uzņēmēji, pašvaldības speciālisti un viesi no Norvēģijas, Lietuvas un Latvijas pašvaldībām.

Foruma noslēgumā jaunieši izstrādāja rezolūciju, kurā izteikts aicinājums sabiedrībai- cieši sadarboties dažādu jautājumu lemšanā, aktīvi iesaistīt jaunatni pilsētas aktivitātēs, regulāri rīkot informatīvus pasākumus jauniešiem.

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ