Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

20-10-2016

Pilsētas domē notika kārtējā tikšanās ar pilsētas iedzīvotājiem (VIDEO)


Pilsētas domes konferenču zālē notika kārtējā tikšanās ar pilsētas iedzīvotājiem. Šoreiz uz jautājumiem sniedza atbildes Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta, Komunālās saimniecības pārvaldes, DzKSU un citu pilsētas dienestu vadītāji.

Vicemērs Pēteris Dzalbe atgādināja, ka saskaņā ar lēmumu, kas tika pieņemts Senioru foruma laikā, notiek četras tikšanās. Vairāk nekā simts jautājumi no sabiedriskajām organizācijām iepriekš tika iesniegti pašvaldības uzņēmumu vadītājiem. Arī diskusijas laikā bija uzdoti jautājumi, izteikti priekšlikumi un aizrādījumi.

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta Pilsētplānošanas nodaļas vadītāja Inta Ruskule pastāstīja par projektiem, kas tiks īstenoti tuvākajā laikā. Jau ir izsludināts konkurss par jaunās promenādes būvniecību Stropos. No slimnīcas līdz pludmalei „Stropu vilnis”  izbūvēs apgaismotu pastaigu celiņu. Drīzumā gaidāma promenādes būvniecība Daugavas krastā, „Saules skolas” rekonstrukcija un citi projekti. Tikšanās dalībnieki novērtēja paveikto darbu vērienu un pašvaldības turpmākos plānus.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns pastāstīja par to, kas ir paveikts, lai labiekārtotu atpūtas vietas, kā arī par izremontētājām pilsētas ielām. Galvenā uzmanība nākamajā gadā tiks pievērsta Gubiščes ezeram. Taču, lai varētu glābt ūdenstilpi, vispirms tiks veikti tās izpētes darbi. Pilsētnieki, no savas puses, izteica vairākus priekšlikumus par to, kas vēl būtu jādara  pilsētas labiekārtošanai.

Atskaiti par savu darbu sniedza arī dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma, uzņēmuma „Labiekārtošana-D” un „Daugavpils satiksme” vadītāji. Izskanēja daudz jautājumu un priekšlikumu. Diskusijas dalībnieki uzskata, ka šāda atgriezeniskā saite palīdz operatīvi atrisināt daudzas problēmas.

Pilsētas domes izpilddirektore Inga Goldberga pateicās visiem dalībniekiem par to, ka viņi nav vienaldzīgi  un izsaka savus priekšlikumus par to, kas vēl ir darāms, kā arī par to, ka paši ir gatavi daudz ko paveikt pilsētas labā. Viena no pensionāru iniciatīvām – par godu Latvijas simtgadei iestādīt koku aleju. Šo ideju noteikti  īstenos dzīvē.

 




Atpakaļ