Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-10-2016

Daugavpils domē uzsākts darbs pie 2017. gada budžeta (VIDEO)


2. septembrī pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis izdeva rīkojumu par darba grupas izveidošanu galvenā finanšu dokumenta – pilsētas budžeta 2017. gadam izstrādei. 10. oktobrī noslēdzās uzņēmumu un iestāžu sagatavoto izdevumu tāmju pieņemšana. Nākamā gada prioritāšu vidū arī turpmāk būs izglītība, sociālā sfēra un komunālā saimniecība. Nodokļu ieņēmumi un dotācijas no Izlīdzināšanas fonda ir pieaugušas par vairāk nekā 5 %. Izstrādājot budžetu, speciālistiem būs jāņem vērā arī Latvijas valdības lēmums par minimālās algas palielināšanu.

Ir jāparedz arī nauda pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu darba algas palielināšanai līdz 680 eiro par likmi. Uz nākamo gadu  pārcelti projekti, kuri tika uzsākti vai netiks pabeigti līdz 2016. gada beigām. Tie ietver gan pilsētas ceļu remontu, ielu apgaismojumu, promenādes būvniecību gar Lielo Stropu ezeru un Daugavu. Ir jāatzīmē, ka, pateicoties iepirkuma procedūru veikšanas laikā ietaupītajiem līdzekļiem, šajā gadā ir izdevies pabeigt vairākus ceļu būvdarbus, kas bija ieplānoti 2017. gadā. Par ES fondu un pilsētas budžeta līdzekļiem tiks veikta pilsētas skolu un bērnudārzu renovācija. Norit aktīvs darbs pie Eiropas Savienības struktūrfondu piesaistes un apgūšanas, kas ir vērsti uz jaunu infrastruktūras objektu izveidošanu. Ir plāns īstenot papildus investīciju projektus, kuri paplašinās aktīvas atpūtas, treniņu un sporta pasākumu rīkošanas iespējas.

Pašvaldība strādā, ievērojot ilgtermiņa plānošanas principu, tāpēc paredzēt budžetā pilnīgi jaunus prioritārus darbības virzienus ir praktiski neiespējami. Tomēr pastāv reālas iespējas ieviest izmaiņas Sociālā dienesta darbā. Runa ir par papildus braukšanas maksas atvieglojumu ieviešanu pensionāriem pilsētas sabiedriskajā transportā.

Šīs nedēļas beigās notiks pirmā budžeta izstrādes darba grupas sēde. Darba grupu vada izpilddirektore Inga Goldberga.

 




Atpakaļ