Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-10-2016

3. oktobrī Pilsētplānošanas un būvniecības departaments aicināja iepazīt departamenta darbu un pulcēja Daugavpils arhitektus


Daugavpilī Pasaules arhitektūras dienā 3.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments aicināja visas dienas garumā  apmeklēt departamentu Raiņa ielā 28, 3.stāvā un iepazīties ar pilsētas galvenā arhitekta, ainavu arhitekta un mākslinieku darbu, iepazīt cilvēkus,  kas veido un rada Daugavpils pilsētas vidi.  

Departamenta telpās ir iespēja apskatīties fotoizstādi „Daugavpils caur laika lēcu”. Var ieskatīties Daugavpils pilsētas ielās 20.gs. sākumā un caur krāsu un faktūru atpazīt Daugavpils pilsētas  dažādas vietas, noskaņas un sajūtas.

Ņemot vērā, ka Daugavpils Aizsargdambim šogad ir 175 gadi,  departamentā ir izveidota prezentācija ar vēsturisku kartogrāfisku apskatu par Daugavpils pilsētas veidošanos laikmeta griežos bez un ar aizsargdambi, kā arī vērot pilsētas arhitektūras veidošanos vēsturiskos līkločos.

Aizraujoši bija vērot Dzīvojamās mājas būvprojekta prezentācijas materiālu izgatavošanu un eksponēšanu 3D modelī, vizualizāciju, 3D druku ar PLA plastikātu.

Bet dienas nogalē departamentā pulcējās Daugavpils arhitekti. Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītāja Santa Pupiņa pateicās arhitektiem par lielisku sadarbību, realizētajiem projektiem pilsētā un kopīgo darbu pilsētvides veidošanā. Bija sagatavots video no putna lidojuma. Tikšanās laikā arhitekti ar departamenta speciālistiem apsprieda jau padarīto un arī nākotnes projektus.

Domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments

 Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ