Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-10-2016

Jānis Lāčplēsis: „Pašvaldība pieņem visus savus lēmumus, ņemot vērā pieredzes bagātu pilsētnieku padomus” (VIDEO)


1. oktobrī Daugavpils Latviešu kultūras centrā notika pirmais Senioru forums. Tas bija veltīts Starptautiskajai veco ļaužu dienai un apvienoja ne tikai vairāk nekā 20 pilsētas pensionāru biedrību pārstāvjus, bet arī tos, kuri neietilpst senioru organizāciju sastāvā. Foruma dalībniekus sagaidīja savām rokām veidotu darbu izstāde. Tajā bija apskatāmi ne tikai rokdarbi, bet arī meistarīgi noformētas dārza veltes. Vispārēju uzmanību piesaistīja Antoņinas Kapkajevas veidotā augļu un dārzeņu buķete.

Uzrunājot sanākušos, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis apsveica seniorus svētkos un norādīja uz to, ka vecums ir relatīvs jēdziens. „Ir svarīgi, cik jauns cilvēks jūtas dvēselē, - uzsvēra pilsētas mērs, - jūs dziedat, dejojat, esat sabiedriski aktīvi, dalāties savā pieredzē, pamācat jauno paaudzi”. 68 visaktīvākajiem senioriem viņš pasniedza pašvaldības pateicības rakstus. Savukārt pensionāri runāja par to, cik daudz ir izdevies paveikt pilsētas domei, lai radītu viņiem patiesi svinīgu noskaņojumu.

Kā dāvana senioriem bija Latvijas Nacionālās operas solistes Ilonas Bageles, Latviešu kultūras centra bērnu kolektīva „Pērlītes” un orķestra „Daugava”, kā arī Rasitas Titkovas bērnu baleta studijas „Antre” uzstāšanās. Organizējot forumu, pilsētas domes galvenais mērķis bija tikties un aprunāties ar senioriem klātienē, uzklausīt viņu viedokli par paveikto un par to, kas vēl ir jāpaveic. Pašvaldības iestāžu vadītāji un speciālisti pastāstīja par darba rezultātiem un perspektīvām tādās jomās ka pilsētas attīstība, kultūra, sports, sociālā aizsardzība.

Pirmā Senioru foruma noslēgumā tika pieņemta Rezolūcija. Tajā  izteikts priekšlikums rīkot šādu pasākumu katru gadu, kā arī līdz šī gada beigām novadīt četras pilsētas pensionāru tikšanās ar ekspertu grupām attiecīgās nozarēs: sociālie jautājumi un veselības aprūpe, pilsētas saimniecība un infrastruktūras attīstība, drošība pilsētā, izglītības, kultūras, sporta un jaunatnes lietu jautājumi. Pirmā tikšanās ir ieplānota 12. oktobrī.





Atpakaļ