Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-10-2016

3. oktobrī Pilsētplānošanas un būvniecības departaments aicina Pasaules arhitektūras dienā pie sevis


Daugavpilī Pasaules arhitektūras dienā 3.oktobrī Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments aicina visas dienas garumā  apmeklēt departamentu Raiņa ielā 28, 3.stāvā un iepazīties ar Pilsētas galvenā arhitekta, Ainavu arhitekta un Mākslinieku darbu, iepazīt cilvēkus,  kas veido un rada Daugavpils pilsētas vidi.  

Departamenta telpās būs iespēja apskatīties fotoizstādi „Daugavpils caur laika lēcu”. Fotogrāfijās mums būs iespēja ieskatīties Daugavpils pilsētas ielās 20.gs. sākumā un caur krāsu un faktūru atpazīt Daugavpils pilsētas  dažādas vietas, noskaņas un sajūtas.

Ņemot vērā, ka Daugavpils Aizsargdambim šogad ir 175 gadi, būs iespēja departamentā skatīt prezentāciju ar vēsturisku kartogrāfisku apskatu par Daugavpils pilsētas veidošanos laikmeta griežos bez un ar aizsargdambi, kā arī vērot pilsētas arhitektūras veidošanos vēsturiskos līkločos.

Kā arī apskatīt dienas garumā Dzīvojamā mājas būvprojekta prezentācijas materiālu izgatavošana un eksponēšanu 3D modelī, vizualizācija, 3D druka ar PLA plastikātu apmeklētāju acu priekšā.

Arhitektu dienā visi interesenti tiek aicināti arī apmeklēt projektēšanas birojus:  arhitekta A. Meldera privātpraksi, SIA „Arhis”, SIA „Attīstības grupa”, SIA „LK projektu grupa”, SIA „REM PRO”.

Birojos un departamentā tiek  īpaši gaidīta skolu jaunatne. Varbūt tieši šeit iespējams gūt iedvesmu savai nākotnes profesijai - kļūt arhitektam!

Projektēšanas biroji Jūs gaida šādos laikos:

Arhitekta Aivara Meldera privātprakse

Raiņa 28, 2.stāvs

26780256

8.00-16.00

SIA „Arhis”

Raiņa 26B, 1.stāvs

26493725 - Olga

14.00- 16.00

SIA „Attīstības grupa”

Rīgas 22, 1.stāvs

65446512

14.00.- 16.00

SIA „LK projektu grupa”

Raiņa iela 10-1.

65454116

14.00.-16.00

SIA”REM PRO”

18.novembra 37A, 3. stāvs

25550225 - Marija

14.00; 15.00; 16.00

Arhitektūras dienu ietvaros vēl oktobrī Rīgas ielā posmā no Mihaelsa ielas līdz Cietokšņa ielai būs iespēja apskatīt brīvdabas izstādi  „Daugavpils aizsargdambim 175”. Visi mīļi aicināti iepazīt Daugavas krastus vēsturiskajās fotogrāfijās  

Atgādinām , kā šā gada svinību tēma «Radi labāku pasauli»  - pievēršoties dizaina nozīmei cilvēku dzīves atvieglošanai un uzlabošanai. Ar vadmotīvu: Izveidot labākas pasaules dizainu.

Latvijā Pasaules arhitektūras diena tiks svinēta vairākas dienas dažādās pilsētās:

-          no 30. septembra līdz 2. oktobrim Ķīpsalā notiks Rīgas starptautiskā dizaina izstāde “Desing Isle”, kur būs iespēja satikt Baltijas dizaina nozares profesionāļus, iepazīties ar jaunākajiem dizaina produktiem un pakalpojumiem, kur būs iespēja apmeklēt konferences, seminārus, produktu prezentācijas, dizaina skolu un augstskolu skates un konkursu «LDS balva dizainā». Izstādē ar kvalifikācijas darbu ekspozīciju piedalīsies arī DDMV “Saules skola”

-          3. oktobrī Rīgas pilsētas arhitekta birojs aicina uz Rīgas arhitektūras gada skati Latvijas Nacionālajā bibliotēkā. 

-          7. oktobrī no plkst 10 RTU APF notiks BAUA Awards 16 - Baltijas arhitektūras augstskolu diplomandu labāko darbu konkurss.

Pasaules arhitektūras dienu šogad organizē  Kuldīga -  7. oktobrī notiks zinātniski praktiska konference «Degradēto teritoriju integrēšana pilsētu vēsturiskajos centros». 2017.gadā – Krāslavas novada pašvaldība, bet 2018.gadā šī stafete tiks nodota  Daugavpils pilsētas pašvaldības pārziņā.

Ziņu sagatavoja: Inta Ruskule, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītājas p.i.




Atpakaļ