Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-09-2016

Reģionālajā slimnīcā uzsāk darbu dežūrārsts (VIDEO)


No 1. oktobra Daugavpils reģionālajā slimnīcā uzsāk darbu dežūrārsts.

Termins „dežūrārsts” katram no mums ir zināms saistībā ar stomatoloģisko poliklīniku. Ja brīvdienā sāp zobs, ikviens no mums negaida, līdz pienāks pirmdiena, bet vēršas pēc palīdzības. Taču citu negaidītu veselības problēmu dēļ mēs nereti nonākam grūtā situācijā. Saukt ātro palīdzību? Ja nu tas nav nekas briesmīgs, teiks – viltus izsaukums? Izsaukt uz mājām ģimenes ārstu? Ja nav runa par atsevišķām pacientu kategorijām, tas ir diezgan dārgs pakalpojums. Pēc slimnīcas galvenā ārsta Reiņa Joksta ierosinājuma slimnīca ir uzņēmusies veikt papildus funkciju.

Kabinets atradīsies blakus slimnīcas galvenajai ieejai, šeit uz durvīm ir uzraksts. Darba laiks – sestdienās no plkst. 8.00 līdz 16.00. Maksa par pieņemšanu – identiska parastajai pacienta iemaksai. Protams, terapeitam, kurš veiks pieņemšanu, būs jārisina sarežģītas situācijas. Ģimenes ārsts, kā ierasts, savus pacientus novēro ilgu laiku un labi pārzina viņu slimības vēsturi.

Laiks rādīs, vai šis pakalpojums būs pieprasīts. Taču šodien ir svarīgi zināt, ka brīvdienās nav jāgaida, kamēr slimība attīstīsies, jo ir iespējams ātri saņemt nepieciešamo palīdzību.

 




Atpakaļ