Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-09-2016

Soli pa solim līdz enerģijas patēriņa samazinājumam…


Sadarbībā ar energopārvaldības ekspertiem ES projekta “50000&1 SEAPs”  ietvaros, Daugavpils pilsētas pašvaldība uzsāka izveidotās energopārvaldības sistēmas sertifikāciju (ISO 50001:2011), noslēdzot līgumu ar SIA “Latvijas rūpnieku tehniskās drošības ekspertu apvienību - TUV Rheinland grupu” 9.septembrī 2016.gadā. Uzņēmums veiks auditu, lai pārbaudītu dokumentācijas atbilstību, sistēmas ieviešanai nepieciešamos resursu un instrumentus, novērtējot sistēmas ieviešanas dzīvotspēju.

Š.g. 28.septembrī SIA „Ekodoma” eksperti Cēsīs organizēja Enerģijas forumu. Foruma laikā Daugavpils pilsētas pašvaldība dalījās savā pieredzē energopārvaldības sistēmas ieviešanā.

Tuvākajā laikā ir plānots izvērtēt plānošanas dokumentus vadības darba grupā un virzīt tos apstiprināšanai Daugavpils pilsētas domē. Daugavpils pilsētas pašvaldība ir viena no tām pašvaldībām, kas domā un rīkojas zaļi un meklē risinājumus, lai optimizētu enerģijas resursu izmantošanu, plānojot un ieviešot energotaupības pasākumus.

Līdz 2016.gada beigām plānots atlasīt un izvērtēt 20 pašvaldības ēkas, kas visvairāk patērē enerģiju, nosakot pasākumus energoefektivitātes uzlabošanai, kā arī identificēt 10 visneefektīvākās sadalnes ielu apgaismojuma sistēmā.

Projektu plānots pabeigt 2017.gada februārī.

Enerģijas foruma materiāli ir pieejami: http://www.energoplanosana.lv/current-events

Informāciju sagatavoja:

Helēna Trošimova

Daugavpils pilsētas domes

Attīstības departamenta

Stratēģiskās plānošanas un starptautisko sakaru nodaļas

Telpiskās attīstības plānotāja

Tālr.: +371 654 76066

E-pasts: helena.trosimova@daugavpils.lv         

 

 

 




Atpakaļ