Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-09-2016

Daugavpilī tika sveikti pilsētas labākie skolotāji (VIDEO)


Latvijā atzīmē Skolotāju dienu.  Profesionālajos svētkos pedagogi un izglītības nozares darbinieki tradicionāli tiek sveikti oktobra pirmajā svētdienā. 2016. gadā šī diena ir  2. oktobris, tāpēc Skolotāju dienai veltīto svinīgo pasākumu Daugavpils pilsētas domes Izglītības pārvalde nolēma rīkot agrāk, 28. septembrī. Šajā mācību gadā lielajai un draudzīgajai pilsētas skolu un pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu ģimenei pievienojās 22 jauni speciālisti, 20 no tiem – Daugavpils Universitātes absolventi. Visa augstskolas kolektīva vārdā viņus uzrunāja zinātņu prorektore, asociētā profesore Inese Kokina. Sveicot skolotājus, pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis uzsvēra pedagoga nenovērtējamo lomu katra atsevišķa cilvēka un visas sabiedrības dzīvē.

Tika apbalvoti arī divu konkursu laureāti. Trešo gadu Daugavpils Izglītības pārvalde rīko profesionālās meistarības konkursu. Kompetenta žūrija vērtēja pretendentus, balstoties uz vairākām skolotāja metodiskā darba prioritātēm. Kopumā no pilsētas vispārizglītojošajām skolām un pirmsskolas izglītības iestādēm tika saņemti 133 pieteikumi. Lielākā daļa konkursantu saņēma pelnītās balvas svinīgo pasākumu laikā, kuri norisinājās skolās un bērnudārzos Skolotāju dienas priekšvakarā tika godināti 30 konkursa „Pedagoģiskā meistarība” uzvarētāji.

Skolotājs vienlaicīgi gan māca, gan arī audzina bērnus, tas nozīmē – uzņemas milzīgu atbildību ne tikai par pilsētas un valsts tagadni, bet arī nākotni. Šī profesija nesola lielu naudu vai ātru virzīšanos pa karjeras kāpnēm. Par skolotājiem kļūst tie, kuriem tas ir aicinājums, kuri no sirds mīl savu priekšmetu un bērnus. Rezultātā ir ieinteresēti arī konkursa „Jaunais Daugavpils skolotājs 2016”dalībnieki.

Labākā Daugavpils jaunā skolotāja konkurss norisinās jau piekto gadu ar  Swedbank atbalstu. Noteikumi paredz, ka par pretendentiem var kļūt jaunie pedagogi, kuru darba stāžs ir līdz pieciem gadiem. Balvai tikai izvirzīti 11 skolotāji, par laureātiem kļuva pieci, divi no kuriem saņēma Izglītības pārvaldes balvas, bet trīs – dāvanu kartes. Laimīgo Swedbank naudas balvu ieguvēju vidū ir Daugavpils 4. speciālās pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Jekaterina Semjonova, 14. pirmsskolas izglītības iestādes skolotāja Elīna Škutāne un 3. vidusskolas skolotājs Andrejs Zaičenko.

Bet dāvanas ar to nebeidzas. Plānojot Daugavpils pašvaldības budžetu tika iestrādāti naudas līdzekļi pilsētas skolotāju prēmēšanai.  Kā pateicību par pašaizliedzīgo darbu visiem pedagogiem gan skolās, gan bērnudārzos tiks izmaksātas naudas balvas 150 eiro uz vienu likmi. Skolotāju prēmēšanai paredzēti 294 tūkst. eiro.

 




Atpakaļ