Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-09-2016

Noslēdzas licencētās makšķerēšanas sezona: kādi ir tās rezultāti (VIDEO)


Pagājušā gada marta sākumā stājās spēkā Daugavpils pilsētas domes pieņemtie noteikumi par licencēto makšķerēšanu Lielā Stropu ezerā. Šis dokuments ļauj pašvaldībai veikt saimniecisko darbību, ar Latvijas Zemkopības ministrijas Zivju fonda atbalstu papildināt zivju resursus, nodrošināt kārtību publiskajās ūdenstilpēs un novērst maluzvejniecību.  Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvaldes speciālisti veic pastāvīgu amatierzvejas noteikumu ievērošanas kontroli. Reidos piedalās arī policijas un Daugavpils reģionālās vides pārvaldes darbinieki. Saskaņā ar viņiem pieejamo informāciju, pēdējā laikā ir vērojama pozitīva tendence: pārkāpumu ir kļuvis mazāk.

Reidu laikā ar makšķerniekiem-amatieriem tiek veiktas profilaktiskās pārrunas, viņiem atgādina, ka bez licences viņiem ir jābūt līdzi arī personu apliecinošam dokumentam, kā arī makšķernieka kartei. Makšķerniekiem tiek bez maksas izsniegti bukleti, kas šogad tika izdoti sadarbībā ar Zivju fondu. Tajos ir publicēti amatierzvejas noteikumi, kas ir spēkā Latvijā un pašvaldības teritorijā. Kopš licencētās makšķerēšanas ieviešanas, zivju resursi Lielajā Stropu ezerā tika papildināti divas reizes. 2015. gadā tajā tika ielaisti 40 tūkstoši līdaku mazuļu, bet šogad – 25 tūkstoši zandarta mazuļu. Speciālisti uzskata, ka lielākā daļa makšķernieku saprot, ka ir nepieciešams saudzīgi izturēties pret ūdenstilpes zivju bagātību un iegādāties licences.

Decembrī licencētās makšķerēšanas sezona Lielajā Stropu ezerā noslēgsies un atsāksies tikai maijā. Ziemā makšķerēt uz ledus var bez licences, tas ir, bez maksas, taču tas nenozīmē, ka netiks veikti reidi. Amatierzvejas noteikumu ievērošanas kontrole nav tikai sezonāla akcija, bet inspektoru un pašu makšķernieku ikdienas darbs.

 

 




Atpakaļ