Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-09-2016

Bērnu rotaļu laukumu kļūst vairāk (VIDEO)


Vasaras sezona ir noslēgusies, un tiek apkopoti rezultāti par veiktajiem remontiem  bērnu laukumos un par jaunu rotaļu laukumu izveidošanu. Daugavpilī tagad ir 202 rotaļu laukumi  māju pagalmos. To stāvokli uzrauga uzņēmuma “Labiekārtošana-D” speciālisti.

Vecākās paaudzes ļaudis bieži uzskata, ka ierīkot atpūtas vietu ir ļoti vienkārši: cilvēki sanāk uz talku un izveido  izklaides bērniem. Taču mēs dzīvojam saskaņā ar Eiropas  normām. Bērnu rotaļu laukumu aprīkojumam ir jāsaņem atbilstoši sertifikāti,  arī firmām, kuras veic aprīkojuma uzstādīšanu. Viens sertificēts plastmasas krēsls šūpolēm maksā ne mazāk kā 160 eiro!

Vēl viena likuma prasība: pagalma teritorijā, kas pieder mājai, bērnu rotaļu laukumu uzstādīšana un labiekārtošanas darbi tiek veikti par mājas iedzīvotāju līdzekļiem. Neskatoties uz to, Daugavpils pašvaldība ne tikai atjauno bērnu laukumus pagalmos, bet arī būvē jaunus dažādos pilsētas mikrorajonos.

Bērnu rotaļu laukums Centrālajā parkā šodien ir kļuvis par vienu no visapmeklētākajām vietām pilsētā. Vecāki ir īpaši apmierināti ar to, ka gumijas segums sniedz bērniem drošību. Jauni  rotaļu laukumi ir ierīkoti atpūtas zonā Esplanādē un pludmalē “Stropu vilnis”. Gumijas segums  ieklāts arī  rotaļu laukumā Slavas skvērā. Ir rekonstruēts bērnu laukums pie 16. vidusskolas. Jau tagad ir ieplānoti jauni laukumi, kuri pilsētā tiks ierīkoti nākamajā gadā.

 




Atpakaļ