Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-09-2016

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis piedalās domnīcas “Certus” forumā


Šodien Mālpilī notiks otrais domnīcas "Certus" ikgadējais ekonomikas forums "Nodokļu politika mērķtiecīgai izaugsmei". Foruma darbā piedalās arī Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Forums pulcēs pazīstamus politiķus un uzņēmējus, kuri kopīgā diskusijā meklēs risinājumus asākajām ekonomiskajām problēmām. Jānis Lāčplēsis uzskata, ka Daugavpilij par ekonomiskās izaugsmes katalizatoru var kļūt specialā ekonomiskā zona ar nodokļu atlaidēm, kā arī reģionālā lidosta.

Forumā "Certus" prezentēs savu redzējumu par Latvijas nodokļu politikas nākotni, par izmaiņām, kuras būtu nepieciešamas, lai veicinātu uzņēmējdarbības attīstību un investīciju piesaisti, un rezultātā arī vispārējo valsts ekonomikas izaugsmi.

Tāpat forumā uzstāsies Pasaules Bankas (PB) eksperte Emīlija Sinota ar prezentāciju par PB nodokļu pētījumu, kā arī Igaunijas Nodokļu un muitas pārvaldes ģenerāldirektors Mareks Helms.

Foruma laikā notiks divas paneļdiskusijas. Paneļdiskusijā par Latvijas nodokļu sistēmas izaicinājumiem piedalīsies Ministru prezidents Māris Kučinskis , ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens , finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola , Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) padomes priekšsēdētājs Aigars Rostovskis, Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs, Latvijas Pašvaldību savienības priekšsēdis Andris Jaunsleinis, kā arī "Certus" vadītājs Vjačeslavs Dombrovskis. Otrās paneļdiskusijas tēma būs "Efektīva nodokļu iekasēšana. Baltijas valstu pieredze." "Certus" forumā piedalīsies vairāk nekā 100 uzņēmēji, politiķi, analītiķi, eksperti, nevalstisko organizāciju pārstāvji un akadēmiskie spēki.

Pirmo reizi "Certus" forums notika pērn, un tajā tika spriests par Latvijas tautsaimniecības nozaru attīstību un konkurētspēju.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ