Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

21-09-2016

DDzKSU paziņo par gatavību ziemas sezonai (VIDEO)


Šī gada vasara Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmumam izvērtās ne visai veiksmīga. Lietus dēļ jumtu remonta un betonēšanas darbus nācās atlikt vai pārnest uz vēlāku laiku, tomēr precīza darba organizācija ļāva veikt visus ieplānotos profilaktiskos darbus un tos, kas tiek izpildīti pēc iedzīvotāju pieteikumiem. DzKSU šobrīd apsaimnieko 841 dzīvojamo māju, tai skaitā mājas ar krāsns apkuri.  Pārbaudīti 702 siltummezgli, tai skaitā elevatora tipa, iztīrīti sildītāji. Māju skaits, kurās ir vecie elevatora tipa siltummezgli, ir sarucis līdz 11, šogad trīs māju iedzīvotāji nolēma uzstādīt aprīkojumu, kas darbojas automātiskā režīmā. Tas vien ļauj ietaupīt līdz pat 20 % siltumenerģijas. Gatavojoties rudens un ziemas sezonai, iedzīvotāji cenšas nomainīt apkures ierīces savos dzīvokļos. Šo darbu veikšanai šajā vasarā tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits. Uzņēmuma vadība aicina iedzīvotājus savlaicīgi ziņot par trūkumiem ierīču darbā.

Pēc iepriekšējā gada pieredzes, jauno apkures ierīču darbības problēmas dzīvokļos izdodas atrisināt divu nedēļu laikā. Ir svarīgi operatīvi reaģēt. Ir paveikts liels darbu apjoms – sākot no jumtu kapitālā remonta un bēniņu siltināšanas, līdz ieejas durvju nomaiņai, lieveņu remontam un starppaneļu šuvju hermetizācijai. Māju skaits, kurās bija veikti kādi no darbiem, ir mērāms desmitos. Vislielākais pieprasījums šogad bija pēc logu nomaiņas kāpņutelpās – 53 mājas (pieaugums par 15 %). Uzņēmums ir gatavs arī cīņai ar sniegu, apledojumu un lāstekām. Jumtu un noteku tīrīšanai papildus jau esošajiem  iegādāts jauns autotornis.

Kā jau tika ziņots, pēc maksas par dzīvokli pārrēķina katrai mājai apsaimniekošanas tarifs ir samazinājies par 3,5 %. Kopš šī gada sākuma iedzīvotāju parāds DzKSU saruka par 26 000 eiro. Apkures pieslēgšana tiek veikta pēc iedzīvotāju iesnieguma vai ar uzņēmuma lēmumu. Uz šo brīdi apkure ir pieslēgta trīs mājās, drīzumā tām pievienosies ar ceturtā. Tādējādi iedzīvotāji padara dzīvošanu ērtāku, neļauj mitrumam izplatīties, bet māja pakāpeniski sasilst un ir gatava apkures sezonai.

 




Atpakaļ