Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

14-09-2016

Stradiņa universitāte kļūs par vienu no Daugavpils reģionālās slimnīcas akcionāriem (VIDEO)


Daugavpils reģionālajā slimnīcā notika akcionāru sapulce, kuras laikā tika pieņemts lēmums iekļaut dibinātāju sastāvā Stradiņa universitāti.

Pilsētas dome jau ir noslēgusi sadarbības līgumu ar šo  augstskolu. Pašlaik tiek maksātas stipendijas rezidentiem, tas ir, jaunajiem ārstiem, ar nosacījumu, ka viņi turpinās strādās Daugavpilī. Palīdzība tiek piešķirta arī tiem studentiem, kuri veiksmīgi nokārto sesiju. Šie soļi ir vērsti pirmām kārtām uz slimnīcas kadru problēmas risināšanu. Slimnīcā jau strādā divi jauni ārsti, 16 cilvēki mācās rezidentūrā, jaunajā mācību gadā viņiem pievienosies vēl desmit.

Slimnīcā strādā vairāk nekā 500 medmāsas. Specializācijas iegūšanai ir nepieciešams turpināt izglītību augstskolā. Pēc Reiņa Joksta iniciatīvas tika panākta vienošanās ar universitāti, ka pasniedzēji brauks uz Daugavpili un apmācīs mūsu medmāsas. Arī iespēja iziet praksi tiks nodrošināta mūsu medicīnas iestādē. Tas tiek darīts gan pilsētas, gan arī to cilvēku interesēs, kuri vēlas turpināt izglītību. Speciālistiem, kas būs ieguvuši profesiju uz šādiem nosacījumiem, būs jānoslēdz līgums ar vienu no pašvaldības medicīnas iestādēm un jānostrādā tajā vismaz pieci gadi.

Taču ir arī tādi jautājumi, kas ir jārisina likumdošanas līmenī. Latgales medicīnas iestāžu kopīgās problēmas tika apspriestas Veselības ministrijā. Šīs tikšanās laikā tika izvirzīti konkrēti priekšlikumi.

Akcionāri atbalstīja ideju piesaistīt Stradiņa universitāti. Daugavpils var kļūt par pirmo pilsētu, kas šādā neparastā veidā uzlabo medicīniskās palīdzības līmeni. Augstskolas senāts šo jautājumu izskatīs septembra beigās.

 




Atpakaļ