Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-09-2016

Attīstās Daugavpils sadarbība ar Norvēģijas pilsētu Tronheimu (VIDEO)


Daugavpili apmeklēja delegācija no Norvēģijas pilsētas Tronheimas. Šī vizīte ir kārtējais etaps, lai attīstītu partnerattiecības starp abām pilsētām.

Šādu partnerattiecību ideja radās mūsu pilsētā notikušajā seminārā „Sadarbības iespējas starp Norvēģijas un Latvijas pašvaldībām”.  Tieši tad Daugavpilij tika izteikts sadarbības priekšlikums.

Mūsu Marka Rotko mākslas centrs un Tronheimas Mākslas muzejs kā pirmie sāka izstāžu apmaiņu. Starp citu,  šajā muzejā esošie slavenā norvēģu mākslinieka Edvarda Munka darbi vilina apmeklēt pilsētu.

Bērnu zinātniski izklaidējošais centrs šajā Norvēģijas pilsētā ir līdzīgs mūsu centram „ZINOO”. Centra darbinieki ar profesionālu interesi apskatīja katru eksponātu.

Viesi īpaši interesējās par darbu ar jauniešu organizācijām. Centrā tiek rīkotas radošas tikšanās ar interesantiem cilvēkiem, tostarp premjerministru Māri Kučinski un pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi. Ar Norvēģijas fondu līdzekļu palīdzību būs iespēja ievērojami paplašināt un atjaunot centru, un piedāvāt Daugavpils bērniem jaunas brīvā laika pavadīšanas iespējas.

 




Atpakaļ