Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-09-2016

"Būvindustrijas Lielā Balva 2016" ceremonijā vērtētāju atzinības balva pasniegta Josifam Reutam


Kā jau iepriekš tika informēts, ka Daugavpils pilsētas domes Pilsētplānošanas un būvniecības departaments konkursam „Būvindustrijas lielā balva 2016”  izvirzīja kategorijā „Mūža ieguldījums būvindustrijā”  SIA “Daugavpils būvmehanizācija” valdes locekli Josifu Reutu, kas  jau 45 gadus nostrādajis celtniecībā.  Viņš  bija vienīgais kandidāts, kas izvirzīts no Latgales.

5. septembrī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Rīgā tika godināti inženieri, arhitekti, projektu vadītāji un mācībspēki – augstākā apbalvojuma būvniecības nozarē – „Būvindustrijas lielās balvas” saņēmēji. Ceremonijā  Josifam Reutam   pasniegta vērtētāju atzinības balva.

„Būvindustrijas lielā balva” ir nozares un visas Latvijas sabiedrības pateicība Latvijas  labākajiem būvniekiem, īpaši izceļot balvas saņēmējus kategorijā „Mūža ieguldījums būvindustrijā”, no kuriem mācījušies daudzi jaunie speciālisti. Balvas pasniedza Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards un Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Vilnis Ķirsis. Pieteiktos kandidātus izvērtēja 44 sabiedrībā un kolēģu vidū atzīti būvindustrijas profesionāļi.

Balvu kategorijā „Mūža ieguldījums būvindustrijā” saņēma arī Daugavpils kinoteātra “Renesanse”  arhitekts  Oļģerts Krauklis, kas strādājis nozarē 63 gadus.  

Apsveikt Reuta kungu bija ieradušies Daugavpils domes pārstāvji: Pēteris Dzalbe, Domes priekšsēdētāja vietnieks, Inta Ruskule, Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītājas p.i.; Edgars Kaplers, Inženierkomunikāciju piesaistes inženieris.

Pasākums bija stimuls rosināt strādāt labāk būvniecības nozares pārstāvjiem un lepoties ar Daugavpils pilsētas cilvēkiem, kas devuši lielu ieguldījumu pilsētas būvniecības attīstībā un nebaidīties izvirzīt kandidātus apbalvojumiem.

Informāciju sagatavoja Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta vadītājas p.i. Inta Ruskule.




Atpakaļ