Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-09-2016

Daugavpils pašvaldība turpina pārrunas par sociālās aprūpes centra “Kalkūni” saglabāšanu


Rīgā notika Latvijas sociālās aprūpes centru darbības izvērtēšanas darba grupas sanāksme. Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis vēlreiz uzsvēra, ka pašvaldība pieprasa atcelt Labklājības ministrijas lēmumu slēgt centru “Kalkūni”. Darba grupa uzklausīs labklājības ministra Jāņa Reira paskaidrojumus šajā jautājumā.

Atgādinām, ka Daugavpils pilsētas domes deputāti pieprasīja atcelt lēmumu par sociālās aprūpes centra “Kalkūni” slēgšanu. Pašvaldība nosauc iemeslus, kāpēc šo lēmumu uzskata par nepareizu. Smagi slimi bērni nespēs atrast audžuģimenes, jo viņiem ir nepieciešama ne tikai aprūpe, bet arī medicīnas pakalpojumi. Bet analogā centrā Rīgā šos bērnus vecākiem un audžuvecākiem apmeklēt būs apgrūtinoši. Centrā “Kalkūni”  strādā pārsvarā Daugavpils iedzīvotāji. Viņi var palikt bez darba, ja ministrija īstenos savu ieceri.

Kad labklājības ministrs Jānis Reirs apmeklēja centru “Kalkūni”, tika nolemts turpināt konsultācijas par centra likteni. Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis skaidro, ka pilsētas un novada pašvaldības spēs sagatavot projektus, kas uzlabos bērnu ar īpašām vajadzībām dzīves apstākļus. Piemēram, plānots izveidot dienas centru, kur vecāki varēs uz laiku atstāt slimo bērnu, bet ir nepieciešams saglabāt jau esošo struktūru.

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ