Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-09-2016

Daugavpilieši biežāk izmanto pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumus (VIDEO)


Pašvaldības uzņēmums „Daugavpils satiksme” apkalpo 27 km tramvaja sliežu ceļu. Tramvaju infrastruktūras attīstības projekta gaitā par Eiropas fonda līdzekļiem tika rekonstruēti 6,2 km tramvaja sliežu 18. Novembra ielā. Uzņēmuma plānos ir  arī turpmāk modernizēt un attīstīt šo transporta veidu. Pašlaik notiek gatavošanās ES naudas apgūšanai kārtējā plānošanas perioda ietvaros, bet, nezaudējot laiku, uzņēmums saviem spēkiem remontē visvairāk nolietotos un bīstamākos tramvaja sliežu posmus. To vidū ir sliežu posms A. Pumpura ielā no 2. maršruta tramvaja apļa līdz Aglonas ielai.

Pasažieru ērtībai pieturās tika uzstādītas divas jaunas platformas. Pēc sliežu ceļu nomaiņas grunts zem gulšņiem tiek noblīvēta, bet sliedes tiek pielāgotas un noregulētas vajadzīgajā augstumā. Darbu veikšanas laikā tramvaju kustība netiek pārtraukta.

Pilsētas sabiedriskā transporta pakalpojumi kļūst arvien pieprasītāki, un to kvalitāte uzlabojas. To pierāda nemainīga pasažieru plūsmas pieauguma tendence.

Salīdzinot ar 2015.gada pirmo pusgadu, ir pieaudzis arī pārdoto mēnešbiļešu skaits - braukšanai tramvajos par 9,7 % un braukšanai autobusos par 3,6 %.

Pasažieri aktīvāk izmanto braukšanas maksas atvieglojumus svētku dienās un svētdienās. Šī gada jūlijā, salīdzinājumā ar 2015. gada jūlija mēnesi, pieaugums abos transporta veidos sastādīja vidēji 30 %.

Pasažieru skaita pieaugums palielina uzņēmuma ienākumus un ļauj veikt tekošos un avārijas remontdarbus par saviem līdzekļiem.

Saskaņā ar Latvijas Satiksmes ministrijas informāciju Daugavpils saņems no Eiropas Kohēzijas fonda 13 miljonus eiro tālākai tramvaja infrastruktūras attīstībai. Programma ietver tramvaja sliežu ceļu rekonstrukciju pilsētas centrālajā daļā (būvniecības projekts jau ir izstrādāts) un 3. maršruta tramvaja pagarināšanu līdz Daugavpils reģionālajai slimnīcai (darbs pie projekta ir noslēguma stadijā).

Atliek cerēt, ka iecerēto darbu realizāciju Daugavpils pašvaldība varēs uzsākt jau nākamajā gadā.




Atpakaļ