Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-09-2016

Latgales plānošanas reģiona pašvaldību vadītāji tikās ar Veselības ministrijas atbildīgajiem darbiniekiem


Tikšanās galvenais uzdevums bija apspriest un izskatīt jautājumus par veselības nozares aktualitātēm, noskaidrot ministrijas redzējumu nozares problēmsituāciju risināšanai, kā arī jautājumus, kuri skar  veselības pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem un to kvalitātes uzlabošanu.

Latgales pašvaldības bija rūpīgi gatavojušās – jau iepriekš tika apzināti un apkopoti reģionam svarīgie problēmjautājumi, kas laicīgi tika nosūtīti izskatīšanai Veselības ministrijai.

Viena no galvenajām tēmām bija par rezidentu piesaisti Latgales reģionam, ārstu trūkums slimnīcās, kā arī medicīniskā personāla atalgojums.

Kā ministrijai sanāksmē apliecināja Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētāja Alīna Gendele:“Latgales pašvaldības šobrīd dara visu nepieciešamo, lai piesaistītu jaunos veselības jomas speciālistus. Tiek piešķirti dzīvokļi, maksātas stipendijas, taču tas nav devis vēlamos rezultātus, tādēļ aicinām Veselības ministrijai jaunajiem speciālistiem ieviest  reģionālo algu koeficientu, kā tas šobrīd jau ir ģimenes ārstiem”.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzsvēra: ”Daugavpils dome ir noslēgusi sadarbības līgumus ar Latvijas augstskolām, kurās māca nākamos medicīnas darbiniekus, pašvaldība piešķir stipendijas gan studentiem, gan rezidentiem, kas ir gatavi pēc studiju beigām strādāt mūsu slimnīcās, finansiāli palīdzam arī reģionālajai slimnīcai. Bet bez papildus finansējuma no valsts puses veselības aprūpes pieejamības un kvalitātes problēmu atrisināt nav iespējams.”

Tāpat Latgales pašvaldību vadītāji ierosināja veikt veselības pakalpojumu pieejamības katrējumu, kā arī iedzīvotāju ērtībai reģionālajos centros stiprināt veselības aprūpes iestādes nodrošinot primāro pakalpojumu pieejamību tajos.

Latgales plānošanas reģiona pašvaldību pārstāvji ir gandarīti par tikšanos un par tajā panākto abpusējo sapratni daudzos jautājumos. “Esam pārliecināti, ka ministrijā reģionu problēmjautājumi tiek aizvien vairāk sadzirdēti un tie tiks risināti. Tikai kopīgiem spēkiem mēs varam veicināt kvalitatīvu veselības pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem” piebilda A.Gendele.

Latgales plānošanas reģiona sabiedrisko attiecību speciālists Oskars Zuģickis

Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ