Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-09-2016

Daugavpils uzņēmēju grantu programmas „Impulss” konkursam šogad iesniegtas 31 idejas


31. augustā noslēdzās pieteikumu pieņemšana Daugavpils pilsētas domes un Swedbank grantu
konkursam "Impulss”, kurā tika saņemti 31 pieteikumi biznesa ideju realizācijai Daugavpilī.
Kopējais grantu programmas apjoms mazo un vidējo uzņēmumu atbalstam Daugavpilī 2016.gadam  ir 50 000 eiro, un vienas biznesa idejas atbalstam būs iespēja saņemt līdz pat 7 000 eiro.
Iesniegtās biznesa idejas pārstāv tādas nozares kā  plastmasas un koka izstrādājumu ražošana un transports, informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, nomas pakalpojumi, kā arī izklaides industriju.
Konkursa komisija ir uzsākusi pieteikumu vērtēšanu.

Par grantu programmu “Impulss”

Konkursam, atbilstoši nolikumam, varēja pieteikties fiziskas personas, kas plāno veikt komercdarbību Daugavpils teritorijā un šeit deklarējušas arī savu dzīvesvietu vai komersanti, kas reģistrēti LR Uzņēmumu reģistrā ne ilgāk kā divus gadus, kuri apņemas uzņēmējdarbību veikt Daugavpilī un kuru juridiskā adrese reģistrēta Daugavpilī (vai arī - kuri granta piešķiršanas gadījumā apņemas to darīt).
Konkursa pieteikumi tiks vērtēti atbilstoši iepriekš izstrādātiem vērtēšanas kritērijiem – galvenokārt pēc biznesa idejas ilgtermiņa dzīvotspējas un oriģinalitātes.
Programmas ietvaros iegūto grantu jaunie uzņēmēji var izmantot tādu izdevumu segšanai kā tehnikas vai iekārtu iegādei, kas tieši saistīta ar ražošanu vai pakalpojumu sniegšanas procesu, interneta mājas lapas izveidei, dažādu specifisku licenču iegādei, specifisku datorprogrammu iegādei vai izstrādei, darbinieku apmācībai, preču zīmes reģistrācijai, patentu reģistrācijai, kā arī ražošanas prototipu izstrādei.

Plašāka informācija par grantu programmu pieejama: www.daugavpils.lv.

Papildu informācijai:

 

Edmunds Užens, Swedbank Finanšu centra “Daugavpils” vadītājs

Tālrunis: 67448611, e-pasts: Edmunds.Uzens@swedbank.lv

 

Vladimirs Nadeždins, Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta

Biznesa attīstības nodaļās vadītājs

Tālrunis: 65476801, e-pasts: vladimirs.nadezdins@daugavpils.lv  




Atpakaļ