Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-08-2016

Jauns TV raidījumu cikls “Sajūti LATGALI” Re:TV, LTV1 un LTV7 televīzijas kanālos


Sākot no 30. augusta līdz šā gada decembra vidum saviem skatītājiem piedāvās jaunu raidījumu ciklu “Sajūti LATGALI” televīzijas kanāls Re:Tv otrdienās 22:00 ar atkārtojumiem trešdienās 15:30 un sestdienās 17:30 un televīzijas kanāls LTV1 sākot no 5. septembra katru pirmdienu 22:45 ar atkārtojumiem LTV7 programmā trešdienās 12:00 un sestdienās 7:00.

Raidījumos būs iespēja iepazīt Latgali un sajust tās burvību. Tiks lauzti stereotipi par Latgali kā mazattīstītu reģionu um parādīti stāsti par uzņēmīgiem un interesantiem cilvēkiem.

Raidījums ir tapis NEPLP sabiedriskā pasūtījuma ietvaros. Pirmajā raidījumā “Sajūti LATGALI” skaidrosim, kāds tad īsti ir latgaliešu valodas statuss Latvijā. Lai gan valsts valodas likums nosaka, ka valsts aizsargā un attīsta latgaliešu valodu, tomēr ikdienā vēl ir daudz darāmā, lai lauztu stereotipus un latgaliešu valodu uzskatītu par pilnvērtīgu mūsu visu valodas sastāvdaļu. Dosimies uz Kārsavas novadu, kur ikdienā latgaliski runā aptuveni 90% iedzīvotāju un, kurā pašvaldība ir uzstādījusi ielu norādes gan latviešu literārajā valodā, gan latgaliešu rakstu valodā. Raidījumā viedokli par šo tēmu izteiks filologi, jurists, pašvaldību un Valsts valodas centra pārstāvji. Pirmā raidījuma vadītājs būs populārās Latgaliešu grupas  „Dabasu Durovys” līderis Arnis Slobožaņins.

Turpmākajās nedēļās raidījumos tiks stāstīts par Latgales vēstniecību “Gors”, folkloras kopu “Svātra”, jauniešu aktivitātēm Rēzeknes un Ciblas novados, kā arī Daugavpilī. Būs stāsti arī par katoļticību Latgalē, mazākumtautību integrāciju, mākslu, Latgales īpašajām tradīcijām, svētkiem, arheoloģiju Latgalē. Raidījumi “Sajūti LATGALI” stāstīs arī par lauksaimniecību un uzņēmīgiem cilvēkiem, kuri ikdienā attīsta Latgales reģionu.

Raidījumu vadītāji būs atraktīvi Latgales jaunieši Arnis Slobožaņins, Oskars Bērziņš un Ļuba Salekalne.

Raidījumu piedāvā neatkarīgā producentu grupa "Studija 3KM". „Studija 3KM” mērķis ir popularizēt latgaliskās kultūras vērtības, veidojot konkurētspējīgus un kvalitatīvus video raidījumus, īsfilmas, reklāmas Latgalē, iesaistot un informējot pilsonisko sabiedrību. Veidot sociālo dialogu, stiprinot sociālo kohēziju, pilsonisko aktivitāti, starpkultūru dialogu un personīgo izaugsmi.

Raidījuma režisors un operators Jānis Rimicāns, operatore un producente Sandra Poplavska-Rimicāne, producenta palīgs Tenis Bikovskis, skaņu inženieris Jānis Staris. 




Atpakaļ