Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-08-2016

Baltijas valstu premjeri apmeklē Daugavpili un Krāslavu


Ministru prezidents Māris Kučinskis piektdien, 26. augustā un sestdien, 27. augustā, apmeklēja divas Latgales pilsētas – Daugavpili un Krāslavu, un neformāli tikās ar Igaunijas premjerministru Tāvi Reivasu, kā arī Lietuvas premjerministru Alģirdu Butkeviču.
Tikšanās ietvaros visas trīs amatpersonas apsprieda jautājumus, kas saistīti situāciju reģionā un Eiropā kopumā, Eiropas nākotni pēc Lielbritānijas referenduma par tās izstāšanos no Eiropas Savienības, kā arī šovasar aizvadītā NATO samita rezultātiem un citām aktualitātēm.
M. Kučinskis, T. Reivass un A. Butkevičs arī tikās ar Daugavpils pilsētas mēru Jāni Lāčplēsi, Daugavpils novada domes priekšsēdētāju Janīnu Jalinsku un Krāslavas novada domes priekšsēdētāju Gunāru Upenieku.
Tāpat visu trīs Baltijas valstu valdību vadītāji apmeklēja abās pašvaldībās strādājošus uzņēmumus, izglītības iestādes un kultūras objektus – zemnieku saimniecību “Liepas”, Daugavpils Universitāti, Marka Rotko mākslas centru un citus.
Kā atzina Ministru prezidents “Nformālā tikšanās bijusi lietderīga, jo devusi iespēju labāk izprast vienam otra attieksmi par Latvijai, Lietuvai un Igaunijai, kā arī Eiropai kopumā būtiskiem jautājumiem.
Plānots, ka šādas tikšanās tiks rīkotas arī nākamajos gados.
Latvijas Ministru prezidenta, kā arī Igaunijas un Lietuvas premjerministru neformālā tikšanās ir tradicionāls pasākums, kas norisinās katru gadu kādā no trim Baltijas valstīm.
Informāciju sagatavoja Valsts kanceleja




Atpakaļ