Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-08-2016

Šonedēļ noslēgsies ūdens avotu labiekārtošanas darbi (VIDEO)


Daugavpils teritorijā atrodas trīs avoti: Daugavas krastā Mežciemā, Valkas ielā Ķīmiķu mikrorajonā un Čerepovā.

Šī gada pavasarī pēc Daugavpils pilsētas domes Komunālās saimniecības pārvaldes pasūtījuma tika labiekārtota avotiņa teritorija bijušās artilērijas bāzes rajonā. Pārpurvotajā, aizaugušajā un piesārņotajā teritorijā ir izveidots Avotiņu parks ar mākslīgajiem dīķiem. Labiekārtošanas darbus šeit plānots veikt divās kārtās un pilnībā pabeigt nākamajā gadā. Diemžēl vandaļi bija izdemolējuši jau sakārtoto avota ūdens ņemšanas sistēmu tāpēc bija nepieciešams steidzami veikt atjaunošanas darbus.

Labiekārtošanas uzņēmuma darbinieki sakārto arī avotam piegulošo teritoriju Čerepovas mikrorajonā. Speciālisti norāda, ka pati avota ūdens ņemšanas vieta ir apmierinošā stāvoklī, toties ir samērā sarežģīti piekļūt avotam pa diezgan stāvo nogāzi.

Augsne šeit ir mālaina, lietus laikā tā tiek izskalota, un no celmiņiem veidotie pakāpieni sāk “staigāt”. To vietā ir nolemts ieklāt koka klājumu. Avota labiekārtošanas darbus plāno pabeigt šīs nedēļas laikā. Mežciemā avots tiks remontēts nākamajā gadā.

Šobrīd komunālās saimniecības darbinieku galvenais uzdevums ir līdz 1. septembrim sakārtot strūklaku Andreja Pumpura skvērā un ūdens kaskādi Rīgas ielā. Ūdens ir jānolej, jāiztīra strūklaka un atkal jāpiepilda ar ūdeni, kam pievienoti speciāli līdzekļi, kas novērš ūdens ziedēšanu.

Vienstāva graustu  nojaukšana Saules un Daugavas ielas krustojumā firmai “Borg” ir jāpabeidz septembrī. Izjaucot vecās ēkas pamatus, celtnieki atklāja apaļus laukakmeņus un tēstus akmeņus. Pašvaldības speciālisti nolēma saglabāt vērtīgo materiālu. Tas tiks nogādāts uzņēmuma “Labiekārtošana D” bāzē tālākai izmantošanai pilsētas objektu rekonstrukcijas vai būvniecības gaitā.




Atpakaļ