Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-08-2016

Apkopoti apstādījumu noformējuma konkursa rezultāti (VIDEO)


17.augustā Daugavpils pilsētas domes sēžu zālē tika godināti tradicionālā vasaras apstādījumu noformējuma konkursa dalībnieki. Konkursa galvenais mērķis ir palicis nemainīgs – piešķirt pilsētai krāšņu un pievilcīgu vizuālo tēlu. Šogad komisija, kuras sastāvā bija pašvaldības vadošie speciālisti, novērtēja 48 konkursantu darbus, kas tika iedalīti divās grupās.

Pirmajā grupā vērtēja balkonu, lodžiju, terašu, ieejas mezglu noformējums gan publiskajās ēkās, gan daudzdzīvokļu mājās, bet otrajā - puķu dobju un ēkām piegulošo teritoriju, pagalmu labiekārtojuma noformējums publiskajās ēkās un individuālajās dzīvojamās mājās.

Pieteikumu novērtēšanas laikā, apmeklējot pieteiktos objektus, speciālisti nolēma ieviest izmaiņas: ieejas mezglu noformējums daudzdzīvokļu mājās tika vērtēts atsevišķā apakšgrupā un tika ieviesta arī papildus nominācija – „Sabiedriskā iniciatīva”.

Nominācijā „Sabiedriskā iniciatīva” ar pateicības rakstiem un naudas balvām tika apbalvoti 5 dalībnieki, tai skaitā vienīgie pārstāvji publisko ēku grupā: Ģimenes atbalsta centrs Šaurā ielā 26 un bērnudārzs Šaurā ielā 20.

Daudzdzīvokļu māju ieejas mezglu noformējuma grupā pirmo vietu žūrija piešķīra Jeļenai Kuskovai.

Balkonu, lodžiju un terašu noformējuma grupā par labāko tika atzīts Viktorijas Golubevas balkona noformējums. Pieteikumi tika vērtēti pēc trīs galvenajiem kritērijiem: apstādījumu pārskatāmība no ielas, oriģinalitāte, kompozīcija un ziedu krāsu saderība. Daudzi darbi speciālistiem tik ļoti iepatikās, ka viņi nolēma piešķirt pat divas pirmās, otrās un trešās vietas. Piemēram, puķu dobju, pagalmu un ēkām piegulošo teritoriju noformējuma grupā individuālajās dzīvojamās mājās uzvaru guva Ludvika Saleniece un Česlavs Šostakovskis. Godalgotas vietas ieguva vēl trīs dalībnieces šajā kategorijā.

Česlavu Šostakovski var droši uzskatīt par vienu no ilggadējiem šī brīnišķīgā vasaras konkursa dalībniekiem. Viņš tajā piedalās jau vairāk nekā 10 gadus un katru reizi piedāvā kaut ko jaunu: ar mazajām arhitektūras formām rotātas puķu dobes kļūst plašākas, savukārt ziedi – aizvien daudzveidīgāki. Kopējais šīgada balvu fonds sastādīja 2 000 eiro. Žūrija parūpējās par to, lai neviens dalībnieks nepaliktu bez balvas. Visi, kas neiekļuva konkursa uzvarētāju un godalgoto vietu ieguvēju vidū, tika apbalvoti ar veicināšanas naudas balvām. Konkursa organizatori ļoti cer, ka nākamajā gadā publisko ēku grupā būs vairāk dalībnieku.




Atpakaļ