Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-08-2016

Komisija vērtē apstādījumu noformējuma konkursa dalībniekus (VIDEO)


Daugavpils pilsētas domes deputāti 22. jūnijā pieņēma lēmumu  jau par tradīciju kļuvušā pilsētas vasaras apstādījumu noformējuma konkursa izsludināšanu.

Tāpat kā iepriekšējos gados komisijas sastāvā esošajiem pašvaldības speciālistiem bija jānovērtē balkonu un lodžiju noformējums ar ziediem un dekoratīvajiem augiem, kā arī puķu dobju un ēkām pieguļošo teritoriju noformējums. Konkursam varēja pieteikties divās dalībnieku grupās: balkonu, lodžiju, terašu, ieejas mezglu noformējums gan publiskām ēkām, gan daudzdzīvokļu mājām, kā arī puķu dobju, ēkām pieguļošo teritoriju, pagalmu labiekārtojuma noformējums gan publiskām ēkām, gan individuālām dzīvojamām mājām.

Šajā gadā konkursam pieteicās  47 pretendenti: 37 pieteikumi tika saņemti no daudzdzīvokļu mājām, 8 no privātmājām un 2 - par publisko ēku pieguļošo teritoriju noformējumu.

Ar visiem konkursam pieteiktajiem darbiem komisija iepazinās klātienē, apmeklējot objektus un uzklausot to veidotājus. Speciālisti novērtēja ne tikai krāsu gammu ziedu un augu kombinācijās, to atbilstību ainavai, māju un ēku fasādei, bet arī oriģinalitāti un izdomu, kā arī konkursantu centienus un patieso vēlmi padarīt mūsu pilsētu spilgtāku un krāšņāku.

Tagad komisijas locekļiem ir jāveic sarežģīts uzdevums, lai noteiktu konkursa uzvarētājus un godalgoto vietu ieguvējus. Rezultāti tiks paziņoti 17. augustā plkst. 14.00 Daugavpils domē.

Kopējais 2016. gada konkursa balvu fonds sastāda 2 000 eiro.

 




Atpakaļ