Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-07-2016

6.augustā Daugavpilī, Daugavpils un Ilūkstes novadā iespējami īslaicīgi elektroenerģijas piegādes pārtraukumi


Sestdien, š.g. 6. augustā, no plkst. 04.00 – 07.00 vairākas reizes īslaicīgi tiks pārtraukta elektroenerģijas piegāde uzņēmuma klientiem Daugavpilī, Daugavpils un Ilūkstes novadā. Īslaicīgi pārtraukumi (līdz 5 minūtēm) būs saistīti ar apakšstacijā „Grīva” uzstādīto 110kV (kilovoltu) elektrolīniju un transformatoru automātiskās rezerves ieslēgšanās (ARI) iekārtu profilaktisko pārbaudi.

Elektroapgādes pārtraukumi iespējami:

Daugavpilī – Aldaru, Blāzmas, Grīvas, Liginišķu, Lubānas, Uzvaras ielā;

Daugavpils novadā – Demenes, Medumu, Kalkūnes, Ķieģeļu, Laucesas, Salienas, Skrudalienas, Sventes, Tabores, Vecsalienas pagastā

Ilūkstes novadā – Šēderes pagastā.

Iekārtu profilaktiskā pārbaude nepieciešama, lai apakšstacijā efektīvāk varētu nodrošināt automātiskās rezerves darbību pēkšņu un neparedzamu tehnoloģisko traucējumu gadījumā, kad elektroapgāde tiek automātiski pārslēgta un nodrošināta no cita darba kārtībā esoša 110kV transformatora.

Lai maksimāli samazinātu elektrotīklā uzstādīto iekārtu profilaktiskās pārbaudes ietekmi uz juridisko klientu plānotajiem ražošanas procesiem, kā arī mazinātu neērtības klientiem ikvienā mājsaimniecībā, pārbaudi uzņēmums veiks sestdienas dienā.

AS „Sadales tīkls” brīdina - elektroenerģijas piegādes pārtraukums var izraisīt īslaicīgu elektroierīču atslēgšanos (sadzīves tehnika, datori), taču elektroierīču bojājumi šādu pārbaužu rezultātā parasti netiek novēroti.

AS “Sadales tīkls” uzsver, ka preventīvi veikta elektrotīklā uzstādīto iekārtu pārbaude ir ļoti svarīga un nepieciešama elektroapgādes drošuma nodrošināšanai! Uzņēmums atvainojas par sagādātajām neērtībām un cer uz izprotošu attieksmi elektroapgādes traucējumu gadījumā!




Atpakaļ