Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-07-2016

Informācija par AS”Daugavpils satiksme” jauno pilsētas autobusu testēšanu


Sākot ar 2014.gada 1.janvāri AS “Daugavpils satiksme” veic pasažieru pārvadāšanu ne tikai ar tramvajiem, bet arī ar autobusiem. No SIA ”Daugavpils autobusu parks” tika pārņemti 49 (četrdesmit deviņi) autobusi.  Šobrīd AS “Daugavpils satiksme” ekspluatē 51 (piecdesmit vienu) autobusu, kuru vidējais vecums ir 15,4 gadi. Tuvākajā laikā pilsētas autobusu parku ir nepieciešams atjaunot.  Eiropas Savienības valstīs ražoto autobusu klāsts ir ļoti plašs – tie ir dažādas ietilpības, ar dažādu degvielas patēriņu, dažādu energotaupīgo apgaismojumu, tiem ir atšķirīgs salona dizains. Jāatzīmē, ka pārsvarā tie ir zemās grīdas autobusi, kas ir ļoti būtisks priekšnosacījums pasažieriem ar īpašām vajadzībām.

          Lai sekmīgāk izvēlētos Daugavpils pilsētas pasažieriem ērtākos un ekspluatēšanai piemērotākos autobusus, AS ”Daugavpils satiksme” 2016.gadā nolēma veikt dažādu ražotāju piedāvāto autobusu testēšanu pilsētas maršrutos.

         Mūsu ideju atbalstīja SIA”SOLARIS BUS LATVIJA” un  SIA “ALKOM-TRANS”, testēšanai tika iedalīti jauni Polijā un Čehijā ražotie autobusi: SOLARIS NEW URBINO, IVECO URBANWAY un IVECO SKD LF 38

         Kopējais testējamo autobusu nobraukums pilsētas maršrutos bija aptuveni 8500 km. Pēc testēšanas beigām tika veikta aptauja, kurā gan autobusu vadītāji, gan pilsētas pasažieri pozitīvi novērtēja autobusu tehniskās iespējas un komforta līmeni.

           Tuvākajā nākotnē pilsētas autobusu testēšanā izteica vēlmi piedalīties arī MAN un VOLVO autobusu ražotāji.

 




Atpakaļ