Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-07-2016

Nedēļas nogale Daugavpilī


Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko mākslas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Zinātkāres centrs “Zili brīnumi” aicina uz aizraujošām aktivitātēm. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu. 

 

Daugavpils Kamerorķestra koncerts

 1.jūlijā plkst. 17.30  Svētā Pētera ķēdēs Romas katoļu baznīca, Rīgas iela 39, Daugavpils

Informācija: www.kultura.daugavpils.lv 

 

No 1.-3. jūlijam Daugavpilī un visā Latgales reģionā, pēc LR Kultūras ministrijas Mazākumtautību nevalstisko organizāciju pārstāvju konsultatīvās komitejas iniciatīvas, norisināsies Latvijas pirmais kultūru festivāls „Pynu, pynu sītu” (Pinu, pinu sietu), ko organizē biedrība “Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs”, sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu, Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldi, Latvijas Nacionālo kultūras centru un Eiropas Minoritāšu centru (Vācija).

 Latvisko kultūrtelpu dažādos gadsimtos ir ietekmējušas un papildinājušas arī citu tautu kultūras, sniedzot savu pienesumu. Unikālā kultūrtelpa sekmē nacionālās identitātes nostiprināšanu, globalizācijas apstākļos uztur un stiprina piederības sajūtu Latvijai.

 Latvijas kultūru festivāls, gatavojoties Latvijas simtgadei, reprezentē mazākumtautību kultūras daudzveidību un pienesumu Latvijas kultūrtelpai un veicina kopīgo vērtību (brīvība, tiesiskums, solidaritāte u.c.) apzināšanos.

 Festivālā piedalīsies 1400 dalībnieki no 92 (no tiem 52 mazākumtautību) tradicionālās kultūras mākslinieciskajiem kolektīviem, kuri kopj un popularizē savas tautas kultūras tradīcijas.

 Festivāla laikā kopā notiks teju 60 pasākumi. 1.-2.jūlijā Daugavpils iedzīvotāji un viesi pilsētas dažādās vietās varēs baudīt vairāk nekā 15 koncertus, vērot festivāla dalībnieku gājienu Rīgas ielā, sekot līdzi un piedalīties vairāk nekā 9 meistarklašu norisē, ciemoties amatnieku teltīs, baudīt muzikālā tramvaja koncertus. Festivāla ietvaros notiks arī Latvijas jauniešu forums, starptautiskais NVO seminārs u.c. aktivitātes. Savukārt 3.jūlijā kolektīvi koncertēs visā Latgales reģionā (Preiļos, Riebiņos, Viļānos, Maltā, Malnavā, Andrupenē, Līvānos, Ludzā, Strūžānos, Nagļos, Gaigalavā, Dricēnos u.c.) un vakarā Kārsavā pulcēsies noslēguma koncertā, kuru vadīs aktieris Kristaps Rasims.

 Festivāla direktors Oskars Zuģickis norāda, ka “tā mērķis ir popularizēt, attīstīt un pilnveidot Latvijā dzīvojošo mazākumtautību tradicionālās kultūras mantojumu, mudināt mazākumtautību iedzīvotājus izprast savas kultūras nozīmi Latvijas kultūrvidē, kā arī aktivizēt sabiedrības līdzdalību nemateriālās kultūras mantojuma (t.sk. mazākumtautību) izzināšanā, praktizēšanā un tālāknodošanā”.

Festivāla organizēšanu finansē LR Kultūras ministrija, Vācijas Federālā Ārlietu ministrija un atbalsta Daugavpils pilsētas dome.

ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ

Viktorijas Valujevas personālizstāde (glezniecība)

 

PĒTERA MARTINSONA PIEMIŅAS PASĀKUMU PROGRAMMA

1. jūlijs

13:30 Izstādes “Pēteris Martinsons. Zīmējumi porcelānam” apskate viesnīcā Park Hotel Latgola

14:00 – 14:30 Topošās “Martinsona mājas” tehniskā projekta prezentācija Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā

14:30 – 16:00 Rotko centra ekspozīciju apskate

16:30 – 17:00 Daugavpils keramiķu studijas izstādes apskate Daugavpils cietokšņa 8. bastiona kazemātā

17:00 Pēterdienas cepļa atklāšanas svētki un Māra Čačkas grafikas izstādes “Nenoteiktie, noteiktie un pateiktie” apskate Daugavpils Māla mākslas centrā  (18.Novembra ielā 8)

Plašāk par I Latvijas Starptautisko keramikas biennāli:

http://www.rothkocenter.com/aktualitates/biennale

 

   24. aprīlī, ar vērienīgu pasākumu Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs svinēja savu  trešo dzimšanas dienu.  Noslēdzot trīs darbības gadu ciklu, mākslas centrā  atklāta jaunu Marka Rotko oriģināldarbu ekspozīcija, kā arī svētku pasākuma laikā  atklātas sešas jaunas izstādes, kurās  skatāmi latviešu un ārvalstu mākslinieku darbi.

No 24. aprīļa mākslas centrā skatāmas sešas jaunas izstādes:

  • Barbara Gaile "Debesis",
  • Baņuta Ancāne "Portreti",
  • Olga Rēla "Balto liliju sapnis",
  • "Mārtiņš Buclers- 150",
  • 1. Starptautiskā fotogrāfijas simpozija izstāde,
  • Latgales mākslas izstāde "Untitled".

 

Vairāk par Marka Rotko mākslas centra jaunās sezonas izstādēm uzzini centra mājaslapā – http://www.rothkocenter.com/rmc/ekspozicijas.

Šmakovkas muzejs Vienības nama telpās

 

Pilsētā sāka darbu vēl viens unikāls tūrisma objekts.

 Projekta iniciators ir Latgales attīstības aģentūra un realizēts pateicoties pārrobežu programmai un ES atbalstam. Daugavpils tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Ilona Maksimčika skaidro, ka muzeja mērķis ir popularizēt Latgales kulināro mantojumu, tā ir reģiona vēsture, bet šmakovka ir unikāls produkts, kam nav vienas receptes.

Šamkovkas muzejā stāstīts par vēsturi un tradīcijām, kā arī par to, ka alkoholam jāzina mērs..

Muzeja darba laiks:

Pirmdiena, otrdiena: brīvdiena

Trešdiena, ceturtdiena, piektdiena, sestdiena: 11.00 - 19.00

Svētdiena: 11.00 - 17.00

Adrese: Rīgas iela 22a (Vienības nams), Daugavpils

Šmakovkas muzeja ekspozīcijas apskate un šmakovkas degustācija.

Ieejas maksa:

- Individuālajam apmeklētājam - 3,50 EUR

- Skolēnam (18 gadu vecs), studentam, pensionāram, personai ar invaliditāti, personai ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu – 2,50 EUR.

Ieejas biļete Šmakovkas muzeja ekspozīcijas apskatei gida pavadībā (grupa no 10 līdz 25 personām):

- vienai personai (pieaugušajam) – 3,15 EUR

- skolēnam (18 gadu vecs), studentam, pensionāram, personai ar invaliditāti, personai ar trūcīgas vai maznodrošinātas personas statusu - 2,25 EUR. 

Ģimenes ieejas biļete (no 3 līdz 5 personām) – 2 EUR personai.

Grupas (no 10 līdz 25 personām) ekspozīcijas apskatei gida pavadībā aicinātas pieteikties vismaz vienu dienu iepriekš, zvanot Daugavpils tūrisma informācijas centram pa tālruņiem: +371 65422818, +371 26444810 vai rakstot uz e-pastu: info@smakovka.lv. Grupām noteikti sekojoši apmeklējuma laiki: trešdienās – sestdienās: plkst. 11:30, 13:30, 15:30 un 17:30, svētdienās: 11:30, 13:30 un 15:30.

+371 65422818, +371 26444810, http://www.smakovka.lv, info@smakovka.lv

 

Zinātkāres centrs "Zinoo Daugavpils"

 Centrs darbojas kinoteātra „Renesanse” telpās. 12.00-18.00

Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus. Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" piedāvā uz zinātnes principiem balstītu interaktīvu ekspozīciju un iespējas pašiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus. Centra apmeklējums būs interesants gan lieliem, gan maziem, bet īpaši tiek gaidīti bērnudārzu vecāko grupu un 1.-7. klašu audzēkņi.  Centrā tiks organizētas arī aizraujošas un izglītojošas nodarbības, demonstrējumi, bērnu nometnes. Būs iespēja organizēt bērnu jubilejas un citus pasākumus.

Šādi bērnu zinātnes centri darbojas gandrīz katrā valstī, un tiem ir nozīmīga loma ne vien šī brīža kontekstā, bet arī ilgtermiņā, domājot par sabiedrības un valsts nākotni, iedvesmojot nākamos zinātniekus un inženierus, kas spēs radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus. Biedrībai "V.I.U.C." ir daudzu gadu pieredze šādu centru izveidē un uzturēšanā. "Zili Brīnumi" Daugavpilī ir ceturtais  izveidotais bērnu zinātnes centrs Latvijā. Šāds zinātnes centru tīkls ļauj apkopot spēkus, efektīvāk izmantot resursus un iesaistīties vērienīgāku projektu realizēšanā.

 

Biļetes jāiegādājas no 4 gadu vecuma.

 

Pakalpojumu cenas skatiet mājas lapā www.zilibrinumi.lv Daugavpils sadaļā.

 

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils aicina bērnus uz izzinošām un radošām darbnīcām:

 

Zinātkāres centrs Vienības iela 30, Daugavpils

Darba laiks: 12:00 - 18:00, bez brīvdienām

Sekojiet līdzi aktualitātēm http://facebook.com/ZiliBrinumiDaugavpils 

 

LATGALES CENTRĀLĀ BIBLIOTĒKĀ:

No 14. jūnija LCB filiāle Pārdaugavas bibliotēka ir SLĒGTA uz nenoteiktu laiku, jo bibliotēkas telpās tiks veikti remontdarbi.
Atvainojiet par sagādātajām neērtībām. Gaidīsim jūs LCB un pārējās filiālēs.

No 1. jūnija līdz 31. jūlijam Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas lasītavā ir apskatāma Česlava Jasjko krustdūrienā izšūto gleznu izstāde.  

Kurš teicis, ka vīrietis ar adatu rokās ir izdoma? Daudzi pasaulslaveni vīrieši ir aizrāvušies ar izšūšanu, jo īpaši sendienās. Izšuva gan Francijas karalis Luijs XVI, gan krievu rakstnieks Nikolajs Gogolis, gan viņa romānu varoņi, piemēram, pilsētas N gubernators no “Mirušajām dvēselēm”. Lai arī mūsdienās, domājot par izšūšanu un tās piekritējiem, prātā nāk tieši daiļā dzimuma pārstāves, izšūšana joprojām ir ļoti populārs brīvā laika pavadīšanas veids, ar kuru nodarbojas visdažādākie cilvēki – neatkarīgi no vecuma, dzimuma, profesijas.

 

Laikraksta “Latgales Laiks” korespondentu  Sergeja Kuzņecova, Jeļenas Ivancovas un Ineses Minovas fotogrāfiju izstāde “Latgales un Daugavpils laiks”

Līdz 4.jūlijam, Latgales Centrālā bibliotēka, Rīgas iela 22a, Daugavpils

Informācija: www.lcb.lv

 

 

 

 Cienījamie bibliotēkas lietotāji!  ASV Informācijas centrs  strādā pēc šāda darba grafika:

Pirmdiena, Svētdiena          slēgts
Otrdiena        11.00-17.30
Trešdiena      11.00-17.30
Ceturtdiena   11.00-17.30
Piektdiena     11.00-17.30
Sestdiena      10.00-17.00

Literatūras izstāde “Fantasy Worlds”

 

ASV informācijas centrs Latgales Centrālajā bibliotēkā, Rīgas iela 22a, Daugavpils

Informācija: www.lcb.lv

 

 DAUGAVPILS NOVADPĒTNIECĪBAS UN MĀKSLAS MUZEJĀ:

Mākslinieka Vladimira Ivanova 65.dzimšanas dienai veltīta izstāde "Mākslinieka pēdās…”.

V. Ivanova (23.06.1951. - 25.08.2002) radošais mantojums ir bagāts un daudzveidīgs. Mākslinieks V. Ivanovs, būdams Latvijas Mākslinieku Savienības biedrs un dzīvodams, strādādams Daugavpilī, ir radījis unikālus, augstvērtīgus un kvalitatīvus mākslas darbus.

Izstāde „Mākslinieka pēdās…” ir lieliska iespēja popularizēt mūsu novada mākslinieka vārdu sabiedrībā.

2015. gadā Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs piedalījās Valsts Kultūrkapitāla fonda izsludinātā projektu konkursā „Muzeja nozares attīstības programma un muzejisko priekšmetu iepirkumu programma”. Pateicoties VKKF daļēji piešķirtam finansējumam, muzeja krājuma papildināšanai tika iegādāti četri V. Ivanova mākslas darbi - skulptūras. Mākslinieka ģimene pateicībā par projekta atbalstu un iepirkumu nolēma veltīt Daugavpils pilsētas 740. gadadienā varenu, dāsnu dāvinājumu muzejam un pilsētai – 60 mākslas darbus: zīmējumus, plaketes, medaļas, mazo formu tēlniecības darbus, granīta un koka skulptūras. 2016. gadā projekta turpinājumā Valsts Kultūrkapitāla fonds atbalstīja mākslinieka V. Ivanova izstādes „Mākslinieka pēdās...” izveidi.

Izstāde veidota piemiņā par izcilo mākslinieku, kuram bija neilgs mūžs, bet kurš atstāja savas neatkārtojamas pēdas mākslā. Izstāde savdabīgi un daudzpusīgi atklās meistara talantus. Visi mākslas darbi piepildīs telpas ar jēgu, talantu un pilnību, savdabīgu apkārtējās pasaules redzējumu, kas atklās šī mākslinieka darbu unikalitāti.

 

Slavenās mākslinieces Maijas Tabakas glezniecības izstāde.

Maija Tabaka (1939) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmiju ar diplomdarbu "Jauno mākslinieku grupas portrets”. Viņas tēlu teātris ir košs, ekspresīvs, stāstošs, tā drāmas nereti ir sirreālas. Vienlaikus daļa no viņas mākslas ir autobiogrāfiska, taču galvenokārt māksliniece ir palikusi uzticīga pazīstamu cilvēku psiholoģiskam portretējumam un pārdomātam, romantiskam, izvērstam stāstam. M. Tabakas darbos atspoguļotas neparastas sievietes, čigāni, pasaku tēli, ievērojamas un interesantas latviešu un pasaules personības, kā arī citi iztēloti tēli.

Māksliniece ir viena no spožākajām latviešu gleznotājām šodien – tāpat kā septiņdesmitajos gados, kad lielajās izstādēs pie Tabakas gleznām drūzmējās skatītāji.

M. Tabaka ir ilustrējusi arī bērnu grāmatas (V. Plūdoņa „Mazā Anduļa pirmās bērnības atmiņas”, 1980; Ļ. Tolstoja „Trīs lāči”, 1982; „Latviešu tautas brīnumpasakas”, 1988; K. Skalbes „Ziemassvētki mežā”, 1988) un Publicējusi atmiņas un domas par mākslu laikrakstos un žurnālos.

Tabaka tiek uzskatīta par vienu no Latvijas ievērojamākajām mūsdienu gleznotājām. Viņas darbi ir atrodami vairākās pasaulē pazīstamās mākslas galerijās - bez lieliem latviešu māksliniekiem tradicionālās Tretjakova galerijas tie ir atrodami arī Pētera Ludviga kolekcijā, Berlīnes Nacionālajā galerijā, kā arī Nensijas un Nortona Dodžu Baltijas mākslas kolekcijā Zimmerli Mākslas muzejā Ņūbraksvikā, ASV.

  

Interesantiem ir iespēja viesoties arī MĀLA MĀKSLAS CENTRĀ, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Māra Čačkas personālizstādes “Nenoteiktie, noteiktie un pateiktie”. Līdz 3. jūlijam.

 

 

Ekskursijas Daugavpils skrošu rūpnīcā

 Brīvdienās plkst. 10:00, 12:00, 14:00, 16:00, Varšavas iela 28, Daugavpils

Informācija: www.dsr.lv

 

 

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena un pirmdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales Zoodārzs

Vienības iela 27, Daugavpils

Informācija: www. http://latgaleszoo.biology.lv/

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00. Brīvdiena pirmdiena un otrdiena.

 

Kinoteātris “Silver Screen”,  Cietokšņa iela 60, Daugavpils

Informācija par kino seansu laikiem un valodām: www.silverscreen.lv

 

Informācija: https://www.facebook.com/queenclublatvia/

 

 

 

 

SLIDOŠANA LEDUS HALLĒ

Cienījamie Ledus halles apmeklētāji!
Informējam Jūs par jaunās sezonas atklāšanu!
Aicinām ikvienu piedalīties masu slidošanā, kā arī apmeklēt neparasto diskotēku uz ledus!
3.jūlijā (svētdien) - plkst. 15:00 - masu slidošana; 
plkst. 16:30 - slidošana ar nūju; plkst.19:15 - DISKOTĒKA. 

Vairāk : http://www.sportaparvalde.lv/sporta-parvalde/masu-slidosana/cenas

 

Stropu aktīvās atpūtas un sporta trase

Informācija: www.sportaparvalde.lv

 

Boulings “Orange Bowling”

Cietokšņa iela 60, Daugavpils

Informācija: +371 65427102, http://www.visitdaugavpils.lv/lv/turisms/orange-bowling

 

OLIMPISKĀ CENTRA BASEINU KOMPLEKSS

 

Darba laiks ikdienā:

Darba dienās 08.00-23.00
Brīvdienās 09.00-22.00

OLIMPISKĀ CENTRA TRENAŽIERU ZĀLE

Darba laiks:

Darba dienās no 9:00 līdz 22:00

Sestdienās 10:00 līdz 20:00

Svētdienās 10.00 līdz 15.00

www.daugavpilsoc.lv

 

SPA viesnīca “Olimpija”

Speleokamera (sāls istaba), infrasarkano staru kabīne, turku pirts, somu pirts

Valkas iela 2u,  Daugavpils

Informācija: http://www.hotel-olimpija-sk.lv/

 

Viesnīca “Park hotel Latgola”***

Sauna, džakuzi un atpūtas telpa

Ģimnāzijas iela 46, Daugavpils

Informācija: www.hotellatgola.lv 

 

Atpūtas komplekss viesnīcā “Good Stay DINABURG”***

Baseins ar pretstraumi, SPA hidromasāžas baseins, turku pirts ar aromaterapiju

Informācija: www.dinaburghotel.lv

IZKLAIDE

 

Dzīvā mūzika kopā ar grupu "LARDO"

 1.jūlijs, plkst. 21:00, restorāns “Plaza”, viesnīcas “Park Hotel Latgola”*** 10.stāvs, Daugavpils

Informācija:  +371 65404912

 

Džeza vakars

 2.jūlijs, plkst.19:00, restorāns “ART HUB”, Rīgas iela 54a, Daugavpils

Informācija: +371 25454540

 

 

Queen Club Selection

 2.jūlijs, plkst. 22:00,  3.jūlijs, plkst. 23:00, Queen Club Latvia, Viestura iela 53, Daugavpils

Informācija: https://www.facebook.com/queenclublatvia/

SPORTA PASĀKUMI:

 

2. julijā  plkst. 14.00 stadionā “Esplanāde” Latvijas jauniesu čempionāts futbolā.




Atpakaļ