Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-06-2016

Servisa suņu biedrība TEODORS Daugavpilī rīko servisa suņu un viņu turētāju praktisko semināru.


Semināra laikā, 29. jūnijā notika ne tikai praktiskās nodarbības pilsētvidē suņu-pavadoņu turētājiem, bet arī interesantas lekcijas, kas noderēs ikvienam sociāli aktīvam sabiedrības loceklim.

 

 Servisa suņu biedrība TEODORS apmāca servisa suņus un biedrības viens no  uzdevumiem ir informēt un izglītot cilvēkus ar invaliditāti par iespējām sociāli un fiziski funkcionēt ar servisa suņu palīdzību, kā arī nodrošināt šo suņu pieejamību un sistemātiskas apmācības turētāja savstarpējai sadarbībai ar suni-pavadoni.

Latvijā nav valsts programmas, kas nodrošinātu ar servisa suņu pakalpojumiem, tāpēc ir brīvprātīgie, kuri ar to nodarbojas.

Projektu finansē a/s “Latvijas Valsts meži” Sociālās palīdzības programmā, ko administrē Fonds “Ziedot.lv”. Projekta sadarbības partneris ir Latvijas Neredzīgo bibliotēka, kas semināra apmeklētājiem nodrošinās izdales materiālus gan redzīgo, gan Braila (neredzīgo) rakstā.

 

Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, uzrunājot semināra dalībniekus, uzsvēra, ka viņš ar lielu cieņu izturas pret cilvēkiem, kuri atrod sevī spēku pārvarēt dažādas grūtības un ir aktīvi sabiedrības locekļi. Daugavpils pašvaldība daudz dara to pilsētnieku labā, kuriem ir problēmas ar redzi. Ir iezīmētas vietas ar dzeltenām līnijām uz ietvēm, krustojumos, luksofori ar skaņas signālu – tas viss ir domāts tieši tādiem iedzīvotājiem. Bet vēl ir ļoti daudz darāmā, lai cilvēki ar īpašām vajadzībām mūsu sabiedrībā justos pilnvērtīgi tās locekļi.

 

 30. jūnijā plkst. 12.00 seminārā notiks lekcija par potenciālo servisa suņu turētāju iespējām, kā arī atklāta praktisko nodarbību analīze un vērtējums. Seminārs notiek viesnīcā “Latgola”

 

Lekcijas ir bez maksas un tās apmeklēt var ikviens interesents.

 

Daugavpils Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.




Atpakaļ