Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-06-2016

Pilsētas svētkos tika apbalvoti vairāki daugavpilieši (VIDEO)


3. jūnijā Daugavpils teātrī notika Pilsētas svētkiem veltīts svinīgs pasākums, kuru atklājot Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis  uzsvēra, ka Daugavpilī ir jūtamas pozitīvas tendences, īpaši ekonomikas jomā. Jau šobrīd pilsētā darbojas vairāk nekā 100 rūpniecības uzņēmumi, bet kopumā reģistrētas aptuveni 4 tūkst. firmas. Daugavpilī strādājošie uzņēmumi paplašinās, modernizējas. Pēdējos gados atvērti jauni uzņēmumi.  Darbojas mikroshēmu ražotne, durvju un logu fabrika, divi uzņēmumi, kas ražo sporta aprīkojumu, ir šūšanas cehi, polimēru pārstrādes rūpnīca. Jau notikusi koka granulu rūpnīcas izveides sabiedriskā apspriešana, iedzīvotāji to atbalsta. Jānis Lāčplēsis uzskata, ka visa pamatā ir cilvēku enerģija. Tāpēc viņiem ir jāsaka paldies. Pilsētas svētku ietvaros apbalvoja 5 daugavpiliešus. Četriem pasniedza Goda rakstus ar sudraba Goda zīmi. Apbalvoto vidū ir arī J. Raiņa 6. vidusskolas skolotāja Iveta Vasitova.

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja direktores vietniece Ludmila Žilvinska muzeju sauc par otrām mājām. Te nostrādāti 36 gadi. Pilsētas svētku devīze šogad ir “Daugavpils ir ģimene”, tas muzeja darbiniekiem izsaka daudz, jo pilsētas vēsturi pēta caur cilvēku likteņiem.

Ar Goda rakstu un sudraba Goda zīmi apbalvoti arī Pašvaldības policijas vadītājs Vladimirs Gudakovskis, fizikas doktors Amandis Podiņš. No 1971. gada līdz 1998. gadam viņš strādāja Daugavpils Universitātē par prorektoru zinātniskajā darbā. Apbalvots arī Daugavpils teātris sakarā ar 160. gadadienu. Par sezonas veiksi teātra kolektīvs uzskata izrādi “Mistera Iks noslēpums” un sava ceļa izvēli.

Daugavpils Domes apbalvojums “Mūža ieguldījums” tika pasniegts sabiedriskajam darbiniekam, ilggadējam tirdzniecības nozares darbiniekam Vilhelmam Bernatam. Maijā viņš svinēja 90 gadu jubileju. Viņš atzinās, ka Pilsētas svētku devīze viņam nav tikai skaisti vārdi- ģimenes vērtības svarīgas jau no bērnības.

Daugavpils teātra kolektīvs bija sagatavojis aizraujošu priekšnesumu  “ Mūzika. Teātris. Pilsēta”. Tie bija spilgtāko izrāžu fragmenti.

 




Atpakaļ