Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-05-2016

Tiks rekonstruēta pašvaldības pirts (VIDEO)


Daudziem pilsētniekiem pirts – tā nav tikai vieta, kur var nomazgāties, bet gan atpūtas veids, kur var gan nopērt savu ķermeni ar slotiņu, gan arī sarunās pavadīt laiku. Tāpēc arī tie, kuriem ir dzīvokļi ar visām ērtībām, tuvojoties brīvdienām, sāk gatavot pirtsslotiņas.

Pilsētā darbojas trīs pašvaldības pirtis. Visvecākā atrodas Grīvā, tā tika uzbūvēta 1910. gadā. Taču daudzi dod priekšroku tieši šai pirtij, jo tā tiek kurināta tikai ar malku, un pirts cienītāji uzskata, ka tas  piešķir īpašu aromātu.

Tāpat kā Grīvā, pirts pilsētas centrā strādā tikai divas dienas nedēļā. Dažas dušas kabīnes nācās slēgt, jo tās neatbilst drošības prasībām. Taču jau jūlijā būs gatavs šīs pirts rekonstrukcijas projekts.

Maksa par vienu apmeklējumu – 4 eiro 37 centi. Taču šī summa sedz pirts uzturēšanas izmaksas tikai visjaunākajā un vispopulārākajā  pilsētnieku vidū pašvaldības pirtī, kas atrodas Jaunbūves mikrorajonā. Šeit pirts apmeklētājiem patīk gan nopērties, gan mājīgā stūrītī padzert tēju. Turklāt tieši uz šejieni katru mēnesi nāk vairāk nekā simts apmeklētāji ar taloniem no Sociālo lietu pārvaldes. Šogad tā ir izsniegusi gandrīz 800 talonus pirts apmeklējumam.

Pašvaldībai bija iecere sagatavot pirts rekonstrukcijas projektu par Eiropas fondu līdzekļiem. Taču Eiropas Savienības struktūrās ne visai izprot pirts procedūras nozīmi. Taču mūsu cilvēki arvien uzskata: “Pēc pirts – kā no jauna piedzimis”.

 




Atpakaļ