Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-05-2016

Daugavpils daudzstāvu mājā ekspluatācijā nodots pirmais modernais lifts (VIDEO)


Pagājušā gada decembrī Valsts iepirkumu uzraudzības birojs apstiprināja atklātā konkursa rezultātus par liftu nomaiņu Daugavpils daudzdzīvokļu namos. Saskaņā ar konkursa rezultātiem Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma pasūtījumu veiks Rīgas kompānija „Montāžas-remonta firma „LIFTS””, kura piedāvāja piegādāt un uzstādīt 7 liftus piecās mājās par 120 000 eiro (bez PVN). Tiks nomainīti lifti, kuri ir kalpojuši vairāk nekā 30 gadus. To izmantošana bija kļuvusi nedroša. Līgums tika parakstīts šī gada 9. februārī, savukārt darbi  uzsākti 4. aprīlī. Nav noteikts oficiāls datums, kad ir jābeidz darbi katrā objektā, taču pirmo jauno liftu mājā Tukuma ielā 38 (šeit tie ir divi)  bija plānots nodot ekspluatācijā maija sākumā, tomēr pabeigt montāžas darbus un veikt iekārtas pārbaudi izdevās tikai šonedēļ. Firmas vadītājs aizkavēšanos skaidro ar izmaiņām normatīvajos aktos.

Modernie lifti, kas ražoti Mogiļevas liftu rūpnīcā (Baltkrievijas Republika) atbilst visām Eiropas Savienības prasībām. Mašīnu nodalījumā vecā vietā tika uzstādīts jauns jaudīgāks un ekonomiskāks aprīkojums ar paaugstinātu 400 kg kravnesību.  Kabīne vienlaicīgi var pārvadāt līdz 5 cilvēkiem. Firma piešķir ekspluatācijas garantiju uz 5 gadiem, tomēr lifts ir bīstama iekārta, tāpēc ekspertu pārbaude tiek veikta katru gadu. Lietošanas noteikumi būs dublēti latviešu valodā. Liftu izmaksas tiks iekļautas māju apsaimniekošanas tarifā uz 30 gadiem. Pasūtītāju apmierina veikto darbu kvalitāte, bet turpmākā liftu ekspluatācija ir atkarīga no pašu iedzīvotāju saudzīgas attieksmes pret savu īpašumu.

Pašlaik mājā Tukuma ielā 38 tiek veikti otrā lifta nomaiņas darbi. Jauno aprīkojumu  uzstādīs arī mājās Puškina ielā 90 (2 lifti), 18. novembra 102, Cietokšņa 71 un Višķu 28 (pa vienam liftam). Saskaņā ar līgumu visi darbi ir jāveic 8  mēnešu laikā.

 




Atpakaļ