Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-05-2016

Ruģeļu mikrorajons saņems jaunu impulsu attīstībai (VIDEO)


Daugavpils pilsētas domē tika atvērtas aploksnes ar priekšlikumiem par pētījumu veikšanu teritorijā gar Daugavu. Speciālistiem ir jānoskaidro, kā pasargāt šo teritoriju no applūšanas un krastu erozijas. To, kura no trīs firmām, kas piedalās konkursā, – „Geokonsultants”, „ZVIDZE” vai „Eiroprojekts” – veiks pētījumus, komisija nolems tuvākajās dienās. Viena no risinājuma iespējām – dambja celtniecība.

Pēc aizsargdambja būvniecības Ruģeļu mikrorajons iegūs papildus iespējas attīstībai. Būs pieejama jauna teritorija apbūvei. Jau tagad blakus daudzstāvu mājām ir uzbūvēts vesels privātmāju ciemats. Uzņēmējiem ir iecere turpināt kotedžu celtniecību šajā pilsētas daļā.

Saskaņā ar teritorijas attīstības plānu Stiklu un Dunduru ielu rajonā atrodas rūpnieciskā zona. Pašlaik šeit dažādos uzņēmumos ir nodarbināts apmēram pusotrs tūkstotis cilvēku. Darbavietu skaits pieaugs pēc tam, kad tiks uzbūvēta koka granulu ražošanas rūpnīca un citi rūpnieciskie objekti.

Ja katra diena paiet, nenovirzoties no maršruta darbs-mājas, var šķist, ka apkārt nekas nemainās. Ruģeļu mikrorajons ir piemērs tam, kā izmaiņas notiek mūsu acu priekšā.

 




Atpakaļ