Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

18-05-2016

Gatavošanās Daugavpils pilsētas svētkiem tuvojas noslēgumam (VIDEO)


Šogad Daugavpils svin savu 741. dzimšanas dienu. Gatavošanās svētkiem sākās vēl ilgi pirms to norises un tagad tuvojas noslēgumam. No radošajiem kolektīviem ir saņemti vairāk nekā 100 pieteikumi dalībai svētku koncertprogrammā, 19 – dalībai izglītības pilsētiņā. Ir noteiktas svētku pasākumu norises vietas, sagatavots svētku scenārijs un programma. Svētki sāksies 28. maijā ar koncertiem pilsētas mikrorajonos un ilgs līdz 5. jūnijam. Uz svētkiem vienmēr ierodas daudz viesu: mākslinieki, tūristi, draugi no sadraudzības pilsētām. Ir svarīgi, lai katrs (gan dalībnieki, gan skatītāji) justos labi un nesaskartos ar neērtībām, tāpēc ir nepieciešams atrisināt visus organizatoriskos un saimnieciskos jautājumus. 17. maijā tikšanās laikā ar Domes priekšsēdētāja pirmo vietnieku Jāni Dukšinski pašvaldības speciālisti pārrunāja  rīcības koordinēšanu. Pasākumi un to norises vietas tiks noformētas atbilstoši svētku devīzei: „Daugavpils ir ģimene”.

Tostarp tika izskatīti jautājumi par tirdzniecības vietu, āra kafejnīcu, koncertu un sporta laukumu, atrakciju iekārtošanu, to pieslēgšanu komunikācijām. Pieteikumi ielu tirdzniecībai un dažādu pakalpojumu sniegšanai tiek pieņemti līdz 20. maijam. Tika pievērsta uzmanība arī reklāmas izvietošanai. Baneri ar svētku logotipu tiks uzstādīti uz Vienības nama fasādes un visām skatuvēm, logotips rotās afišas un programmas. Afišas tiks izvietotas autobusu pieturās, pasākumu norises vietās, ar programmu var iepazīties arī pašvaldības mājaslapā, bukleti ar svētku programmu ir pieejami Domes Informācijas birojā un tūrisma objektos. Tie tiek izdalīti par brīvu. Autovadītājiem ir jāņem vērā, ka masu pasākumu norises laikā, it īpaši pilsētas centrā, noteiktos posmos tiks slēgta vai ierobežota transporta kustība. Visa nepieciešamā informācija, kā arī transporta kustības shēmas tiks publicētas pašvaldības mājaslapā. Tiks norādītas arī papildus bezmaksas autostāvvietas.

Nākošnedēļ notiks noslēguma sanāksme, piedaloties Valsts un pašvaldības policijas pārstāvjiem. Tiks pārrunāti jautājumi par dežūrām un patrulēšanu sabiedriskās kārtības nodrošināšanai.

 




Atpakaļ