Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

12-05-2016

Centrālajā parkā bērnu rotaļu laukumā kūsā darbi (VIDEO)


Centrālā parka labiekārtošanas darbi rit pilnā sparā. Bērnu rotaļu laukumā tiek veikts sarežģīts tehnoloģiskais process – gumijas seguma ieklāšana. Tas pasargās bērnus no kritienu sekām un padarīs šo atpūtas vietu drošu. Kopējā seguma platība – 1810 kvadrātmetri.

Firmai, kura veic seguma ieklāšanu, bērnu rotaļu laukums Centrālajā parkā ir sava veida izaicinājums, jo sarežģītā zīmējuma ģeometrija un tā daudzkrāsainība pieprasa precīzu tehnoloģijas ievērošanu, pretējā gadījumā var ciest gumijas seguma kvalitāte. Darbu veikšanai ir nepieciešams sauss laiks un gaisa temperatūra, kas ir ne mazāka par +12 grādiem. Gumijas granulas tiek samaisītas ar līmes pamatvielu un pēc tam ieklātas ierobežotā perimetrā. Pēc virsmas nolīdzināšanas tiek veikta tās veltņošana ar  siltu veltni. Visus labiekārtošanas darbus sola pabeigt līdz 1. jūnijam, tāpēc brīvlaika sākumu varēs nosvinēt šeit.

Bērnu rotaļu laukuma aprīkojums tika uzstādīts vēl pagājušajā gadā. Kopumā šeit ir 23 rotaļu ierīču  vienības

Šeit būs vieta gan pavisam maziem, gan arī vecākiem bērniem. Laukumā ir uzstādīti 11 informācijas stendi ar uzvedības noteikumiem, kā arī 8 atkritumu urnas. Visam aprīkojumam ir nodrošināta aizsardzība pret vandaļiem, tomēr, neskatoties uz to, parkā darbojas video novērošanas sistēma, kas ir savienota ar pašvaldības policijas pulti, tāpēc jebkādi mēģinājumi nodarīt kaitējumu pilsētas īpašumam tiks uzreiz novērsti.

 




Atpakaļ