Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

09-05-2016

Noritēja seminārs Daugavpils tūristu gidiem


Uzsākot jauno tūrisma sezonu, Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūra (Aģentūra) Daugavpils tūristu gidiem rīkoja izglītojošu semināru, kura mērķis bija sniegt aktuālo informāciju par Aģentūras darbu, pilsētas un tūrisma nozares jaunumiem, kas nepieciešami profesionālajai gidu darbībai.

Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja 1.vietnieks Jānis Dukšinskis, uzrunājot klātesošos, informēja par pašvaldības iecerēm tūrisma nozares attīstībā, kā arī lielākajiem pasākumiem, kas šogad noritēs Daugavpilī, un var piesaistīt ne tikai iekšzemes, bet arī ārvalstu tūristus.

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras direktore Ilona Maksimčika pastāstīja par Āgentūras darbības principiem un tālākajām sadarbības iespējām ar Daugavpils sertificētajiem tūristu gidiem.

Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta  projektu nodaļas eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins pastāstīja par Daugavpils pilsētas tautsaimniecības attīstību, investīcijām, kā arī par tālākajām iecerēm finansējuma piesaistei Daugavpils cietokšņa infrastuktūras un jaunu tūrisma produktu attīstīšanai.

Savukārt Daugavpils cietokšņa  pārvaldnieks Jānis Ostrovskis   uzmanību vērsa uz iespēju cietoksnī apmeklēt 1.krasta luneti un jauno Mērtrauku ekspozīciju. Gidi tika iepazīstināti ar Starptautisko kara vēstures rekonstrukcijas klubu festivāla programmu, kas cietoksnī tiks rīkots šā gada 15. – 17.jūlijā.   

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras vecākā eksperte tūrisma jomā Lolita Kozlovska iepazīstināja ar tūrisma tirgus attīstības tendencēm un jaunumiem Daugavpils tūrisma nozarē.

Semināra noslēgumā gidiem bija iespēja iepazīties ar jaunā Šmakovkas muzeja koncepciju, ieejas biļešu cenām  un apskatīt ekspozīcijas.

Saskaņā ar Daugavpils pilsētas domes saistošajiem noteikumiem Nr.26 “Par tūristu gidu pakalpojumu sniegšanu Daugavpils pilsētā”, tūristu gidu pakalpojumus Daugavpils pilsētā sniedz sertificēti tūristu gidi, un tūristu gidu sertificēšanu veic Daugavpils pilsētas  domes izpilddirektora izveidota sertifikācijas komisija.

Informāciju sagatavoja:

Lolita Kozlovska

Daugavpils pilsētas pašvaldības tūrisma attīstības un informācijas aģentūras

vecākā eksperte tūrisma jomā

Tālr.: +371 65422818

info@visitdaugavpils.lv

www.visitdaugavpils.lv




Atpakaļ