Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

06-05-2016

Lūdz sākt kriminālvajāšanu pret "Daugavpils siltumtīklu" bijušo amatpersonu un uzņēmēju par dienesta viltojumu


Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) lūdzis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret divām personām, tostarp pašvaldības AS "Daugavpils siltumtīkli" bijušo amatpersonu, par dienesta viltojumu, kas saistīts ar pašvaldībai piederoša nekustamā īpašuma iznomāšanu.

PAS "Daugavpils siltumtīkli" vadība informē, ka dienesta viltojumu pērn jūlijā konstatējuši uzņēmuma speciālisti, gatavojoties civilprocesam, kurš sākts pēc SIA "Batergo" iesnieguma, ar kuru tā vērsusies tiesā pret PAS "Daugavpils siltumtīkli" un Daugavpils domi.

Par konstatēto dienesta viltojumu PAS "Daugavpils siltumtīkli" amatpersonas informēja Daugavpils pilsētas domes vadību, kura uzņēmās iniciatīvu un vērsās KNAB ar lūgumu sākt krimināllietu saistībā ar konstatēto pārkāpumu.

Sākotnēji no KNAB tika saņemts atteikums sākt krimināllietu sakarā ar konstatēto pārkāpumu. Pēc tam dome vērsās Ģenerālprokuratūrā, kas atcēla KNAB iepriekšējo lēmumu un uzlika tam par pienākumu sākt kriminālprocesu. Patlaban KNAB ir lūdzis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret abām minētajām personām.

Uzņēmuma “Daugavpils siltumtīkli” Attīstības un plānošanas nodaļas vadītājs Jurijs Zaicevs skaidro, ka šobrīd runa ir par notikumiem pirms 4 gadiem, kad firma “Batergo” vēlējās pārņemt savā kontrolē Daugavpils siltumapgādes sistēmu.

 

PAS "Daugavpils siltumtīkli" administrācija




Atpakaļ