Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-05-2016

Daugavpils daudzdzīvokļu mājās uzsākti celtniecības un remontdarbi (VIDEO)


Remontdarbi daudzdzīvokļu mājās, ko apsaimnieko Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums, tiek veikti visa gada garumā. Atšķirība ir tikai tajā, ka līdz ar labvēlīgu laika apstākļu iestāšanos tie norit ar lielāku intensitāti un kļūst pamanāmāki. Šajā sezonā uzņēmumam ir ļoti daudz plānu. Veicamo darbu saraksts  sastādīts savlaicīgi, pamatojoties uz māju apsekošanas aktiem, ko veic uzņēmuma speciālisti, pašu iedzīvotāju iesniegumiem. Parasti labvēlīgi laika apstākļi tiek izmantoti, lai veiktu galvenos remontdarbus, atbilstoši tiem tiek formēta arī materiāli tehniskā bāze.

Darbu sarakstā ietilpst arī jumta seguma, apmaļu, lieveņu, karnīžu un kāpņutelpu jumtiņu remonts, atkritumu vadu un ventilācijas šahtu tīrīšana, veco koda slēdzeņu, pagrabu un kāpņutelpu durvju, logu bloku nomaiņa un jaunu uzstādīšana koplietošanas telpās – visu nav iespējams nosaukt.  Jaunu stikla pakešu uzstādīšana visā kāpņutelpā ietaupa 2-3 % siltumenerģijas, bet, ja papildus tam tiek uzstādītas arī kvalitatīvas ārējās ieejas durvis, tad siltuma patēriņš samazinās līdz 5 %. Tekošais remonts ietilpst tarifā par mājas apsaimniekošanu, tāpēc iedzīvotāji par to nemaksā. Atsevišķi maksā par mājas konstrukcijas elementu vai inženierkomunikāciju kapitālo remontu.

DzKSU veic arī pagalmu teritoriju uzkopšanas un labiekārtošanas darbus. Šogad būs izremontēti un no jauna uzstādīti vairāk nekā 200 soliņi. Uz sava rēķina uzņēmums ierīko lietusūdens kanalizāciju un labiekārto pagalmu Šaurā ielā 25, 25a, 27 un 29. Lietusūdens kanalizācijas šeit nekad nav bijis, tāpēc pavasarī pēc sniega izkušanas un lietus laikā ūdens appludināja kāpņutelpas, kas izraisīja iedzīvotāju neapmierinātību. Tagad   sasāpējušo problēmu izdevās atrisināt.  Līdz novembrim piecās daudzstāvu mājās tiks nomainīti nolietotie lifti, kuri ir kalpojuši vairāk nekā 30 gadus. Mašīnu nodalījumā vecā vietā  uzstādīs jaunu, jaudīgāku un ekonomiskāku aprīkojumu ar 400 kg celtspēju. Kā rāda pieredze, sezonas laikā var rasties nepieciešamība pēc jauniem celtniecības un remontdarbiem, tomēr Jevgeņijs Oļenovs apstiprināja, ka viss iepriekš ieplānoto izpildīs.

 




Atpakaļ