Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-04-2016

Māju saimnieki ir atbildīgi par savu īpašumu (VIDEO)


Stājušies spēkā jaunie saistošie noteikumi par teritoriju uzkopšanu un būvju uzturēšanu pilsētas teritorijā.

Nav noslēpums, ka dažas mājas ne tikai neizdaiļo, bet bojā pilsētas tēlu. Īpašnieki gaida izdevīgu pircēju un nevēlas tērēt naudu pat ēku konservācijai. Savukārt šādas būves rada reālus draudus, īpaši bērniem, kuri izvēlas šādas vietas riskantām rotaļām. Šādas ēkas turpmāk kontrolēs Pilsētplānošanas un būvniecības departaments.

Inspektoram ir tiesības ne tikai norādīt īpašniekam uz izsistajiem logiem, bet arī uz nolupušo apmetumu. Tiek dots termiņš situācijas labošanai. Ja nekas netiek mainīts, pašvaldībai ir tiesības un iespējas ietekmēt īpašniekus.

Saistošo noteikumu izpildes kontroli veiks pašvaldības policija. Var šķist, ka cilvēkam, kura īpašumā ir nonākusi, piemēram, bijusī lokomotīvju remonta rūpnīcas kopmītne, naudas sods neko nenozīmē. Tomēr šādi sodi var pieaugt lavīnveidā, un pastāv reāla iespēja, ka īpašnieks rezultātā zaudēs savu īpašumu.

Pilsētā ir piemēri tam, kā īpašnieki ir sakārtojuši sev piederošo īpašumu. Šodien tā saucamā „Bastīlija”, kas bija sākusi pārvērsties gruvešos, izskatās sakārtota. Projektēšanas stadijā ir tirdzniecības centrs vēsturiskajā ēkā Rīgas ielā. Īpašnieki nostiprina arī citas ēkas, liedz pieeju nepiederošām personām. Pašvaldība centīsies panākt, lai visas ēkas tiktu savestas kārtībā.

 




Atpakaļ